9 år sen – Så billigt var boendet i Tyresö

Villan med två öppna spisar i Trollbäcken kostade 3,4 miljoner år 2008.
Villan med två öppna spisar i Trollbäcken kostade 3,4 miljoner år 2008.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år. Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008. Vad kostade en tvåa i Tyresö centrum 2008 eller en villa i Trollbäcken?

År 2008 präglade en finanskris och höjda bostadsräntor bostadsmarknaden, vilket syns på priserna på de nio år gamla  bostadsannonserna. Mäklaren Per Hybbinette upplevde att de var svårt att få objekten sålda på den tiden.

– Just 2008 var det en ekonomisk kris, de dog då lite granna. Nu har priserna ökat markant, säger han.

Även om det var svårare att få objekt sålda så var det inte lika mycket konkurrens mellan mäklare som idag eftersom att det inte fanns lika många.

I Tyresö är det vissa bostadsområden som också fått ett uppsving på senare år.

– Brevik skulle jag säga, där har man varit lite mer generös på byggrätter än tidigare. Tyresö strand har också blivit mer attraktivt eftersom de byggt mycket nyproduktion där, säger Per Hybbinette, mäklare på Bjurfors i Tyresö.

Här är några av de bostäder som var till salu 2008:

Välplanerad tvåa i Tyresö centrum – 795 000 kr

Två rum och kök på 49,5 kvadratmeter på Myggdalsvägen. Stort sovrum och ett vardagsrum med arbetshörna. Badrum med badkar och uttag för tvättmaskin. Nära till shopping, matbutiker i Tyresö centrum. Utgångspriset 2008 var 795 000 kronor, idag skulle den kosta 2,3 miljoner.

Villa med två öppna spisar i Trollbäcken – 3,4 miljoner

Trevlig sutterängvilla med två öppna spisar. Villan är 172 kvadratmeter stor och har ett friliggande garage. Tre sovrum och vardagsrum med utgång till balkong. Huset har även ett helkaklat badrum med bubbelbadkar, du hittar även en duschkabin och bastu i fastigheten. Huset med den 900 kvadratmeter stora tomten hade ett utgångspris på 3,4 miljoner år 2008, idag skulle den kosta 5.5 miljoner.

Radhus med sjöutsikt – 2,2 miljoner

I Krusboda ligger detta 133 kvadratmeter stora radhuset. Det innehåller 3 sovrum och 2 badrum. Det ena badrummet är helkaklat med massagebad och bastu renoverat 2007, det andra är ett helkaklat duschrum. Fastigheten har även en södervänd insynsskyddad uteplats mot naturen och sjön. Utgångspriset 2008 var 2,2 miljoner och idag skulle det kosta 4,6 miljoner.

Radhus i Engelsk stil i Tyresö strand – 2 miljoner

På Målarprinsens väg ligger det 100 kvadratmeter stora radhuset med fyra rum och kök. Huset är välplanerat med tre sovrum, vardagsrum med utgång till den trädäckade uteplatsen. Området är mycket charmigt och ger en känsla av trevlig småstad. Månadsavgiften som ligger på 5,2 tusen ingår värme, varmvatten, kabel-tv och carport. Utgångspriset 2008 låg på 2 miljoner och idag skulle det kosta 5,6 miljoner kronor.