ANNONS

9 år sedan – så billigt var boendet i Värmdö

Etagelägenhet i Gustavsberg med fem rum och balkong.
Etagelägenhet i Gustavsberg med fem rum och balkong.
Bostadspriserna har ökat kraftigt på nio år. Så här såg det ut när man läste bostadsannonserna i Mitt i 2008. Vad kostade en villa med sjötomt på Saltarö eller etagelägenhet i Gustavsberg?
ANNONS

År 2008 präglade en finanskris och höjda bostadsräntor bostadsmarknaden, vilket syns på priserna på de nio år gamla  bostadsannonserna. Mäklaren Annika Inkapööl upplevde att de var svårt att få objekten sålda på den tiden.

– Hösten 2008 var det helt tvärstopp och det gick inte och sälja någonting, efter nyår släppte det, säger Annika Inkapööl fastighetsmäklare på Bjurfors.

Även om det var svårare att få objekt sålda så var det inte lika mycket konkurrens mellan mäklare som idag eftersom att det inte fanns lika många.

I Värmdö är det vissa bostadsområden som också fått ett uppsving på senare år.

– I Torsby och Kolvik har det hänt mycket de senaste åren då det fått kommunalt vatten och avlopp, då är det lättare att bygga i området. Sen fanns inte heller hela Porslinskvarteret för nio år sedan, säger Annika Inkapööl.

Här är några av de bostäder som var till salu 2008:

 

En etagelägenhet med stora fönster i Gustavsberg – 2,5 miljoner

 

ANNONS

Foto: Arkivbild

Den 125 kvadratmeter stora femrums lägenheten ligger i natursköna Farsta Slottsvik. Den har en öppen planlösning med spännande arkitektur och mycket ljusinsläpp. En takhöjd på sex meter och en trevlig uteplats skapar ett hem att verkligen trivas i. Utgångspriset 2008 var 2,5 miljoner idag skulle den kosta 4,6 miljoner kronor.

 

Villa vid havet på Saltarö – 3,3 miljoner

 

Foto: Arkivbild

Den 114 kvadratmeter stora enplansvillan ligger bara 5 minuter från havet på Saltarö. Fastigheten har fyra rum och kök plus ett gästhus med två rum och kök på 35 kvadratmeter. Det finns även en bastustuga med helkaklat badrum med bubbelbadkar. Huset har ett stort kök med matplats, burspråk, vedspis och vardagsrum med braskamin. 2008 var utgångspriset 3,3 miljoner idag skulle det kosta 5,4 miljoner.

 

Exklusiv familjevilla i Herrviksnäs – 3,9 miljoner

 

Foto: Arkivbild

En rymlig familjevilla på 210 kvadratmeter fördelat på sju rum, varav fem sovrum. Huset andas kvalité och trivsel med utvalda material. En solig och barnvänlig tomt på 2 300 kvadratmeter gör bostaden till ett riktigt kap. Nära till skärgård med bad och båtliv. 2008 kostade huset 3,9 miljoner och idag skulle det kosta 5,4 miljoner kronor.

 

Charmigt hus med öppen planlösning – 2,9 miljoner

 

Detta otroligt charmiga hus ligger i Björnkärret i Gustavsberg och har en öppen och ljus planlösning. Både tomten och huset är renoverat med en hög detaljrikedom vilket ger den moderna lantstilen skaparen eftersträvat. Huset är 151 kvadratmeter stort med fyra sovrum, badrum med badkar och ett kök med stor matplats. 2008 var utgångspriset 2,9 miljoner och idag skulle det kosta 4,6 miljoner.

 

ANNONS