ANNONS

Fem grova bilrån på mindre än en vecka

bilrån
Tjuvarna har enligt anmälningar haft automatvapenliknande föremål vid ett av inbrotten.
Fem grova bilrån, på fem dagar – Stockholmspolisen utreder nu om det finns ett samband.
ANNONS

På fem dagar har fem grova rån av liknande karaktär begåtts i Stockholm. I samtliga fall har rånarna tilltvingat sig bilar. I flera av fallen har gärningsmännen varit beväpnade, bland annat med automatvapen, och brutit sig in i huset medan offret varit hemma.

– Rånen har skett mestadels i villor och bilarna som stulits är av dyrare modeller, det är inga bilar som ska till skroten i alla fall, säger Lars Byström, polisens presstalesperson.

Två av rånen skedde i Sollentuna, resterande ägde rum i Djursholm, Hässelby och Gottröra. Vid rånet i Hässelby väcktes en familj av att två gärningsmän försökte stjäla familjens bilar.

– Det är en ganska skräckfylld upplevelse att vakna upp och inse att det är flera personer i ens bostad, säger Lars Byström.

Utreder samband

Mot bakgrund av att de fem rånen genomförts på liknande sätt och att gärningsmännen vid samtliga tillfällen fokuserat på att stjäla bilar av dyrare modell gör att polisen nu utreder om det kan finnas ett samband.

– Vi tittar just nu på signalementsuppgifter, om det finns beröringspunkter, för att se om det kan vara samma personer som är i farten, säger Lars Byström.

Polisen har ännu ingen gripen för något av rånen.


Detta har hänt

Karta: Här har bilstölderna skett den senaste tiden.

ANNONS

Djursholm 26 juli

Vid 01-tiden torsdagen den 26 juli bröt sig tre maskerade gärningsmän in i en villa i Djursholm. De var beväpnade med pistolliknande föremål och rånade husets ägare på både värdesaker och en bil av märket BMW.

Gottröra 27 juli

Dagen efter, i fredags klockan 04.03, skedde ett nytt bilrån – denna gång i Gottröra i Norrtälje kommun. Två män hotade offret verbalt med en kofot och tilltvingade sig en personbil av okänt märke samt en fyrhjuling.

Sollentuna 29 juli

I söndags inträffade det tredje bilrånet. Klockan 19.53 tvingade två män under vapenhot en förare ur sin bil i Edsberg i Sollentuna. De två männen försvann sedan med bilen, en Mercedez-Benz. Enligt polisens uppgifter var männen beväpnade med automatvapen.

Hässelby 30 juli

En familj i Hässelby villastad väcktes vid 01-tiden på måndagen av att någon var i huset. De såg då hur två män försökte stjäla familjens två bilar. De lyckades förhindra att den ena bilen stals, men gärningsmännen försvann med det andra fordonet. Det finns inga uppgifter om att tjuvarna var beväpnade.

Sollentuna 30 juli

Senare samma dag inträffade det femte och senaste bilrånet. Klockan 18.50 blev en person i Sollentuna överraskad i sin bostad av en maskerad man. Under pistolhot stal rånaren både värdesaker och en bil av märket Mercedes-Benz.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.