ANNONS

Bilrånare härjar i västerort och norrort – familjer drabbade

Bilrån.
Våg av brutala bilrån i både norrort och västerort.
Under veckan har flera familjer i både norrort och västerort rånats på sin bil som de parkerat på garageuppfarten.
Bilrånarna ska dessutom ha brutit sig in och dödshotat familjerna, skriver Aftonbladet.
ANNONS

Under måndagsmorgonen tidigare i veckan stals tre bilar i Järfälla. I Viksjö bröt sig bilrånarna in i en familjs hus, hämtade nycklarna och körde sedan i väg med bilarna. Den ena hittades senare övergiven i en rondell.

Samma morgon blev en annan bilägare i Barkaby av med sin bil då han lämnade den med nyckeln i för att gå in och hämta något han glömt.

Rånvåg

Under veckan som gått har flera grova rån med likartade tillvägagångssätt skett i både  Järfälla, Sollentuna och västerort, skriver Aftonbladet. Enligt polisen handlar det om minst tre grova rån. De okända bilrånarna ska, förutom att stjäla bilen, ha brutit sig in i bostäder och dödshotat flera familjer i de utsatta områdena.

– Det har varit tre snarlika rån den senaste veckan, säger Göran Ström, arbetsledare för joursektionen på polisen i Stockholm Nord till Aftonbladet.

Ett tips till Mitt i avslöjar att de misstänka bilrånarna även besökt Beckomberga under nätterna. Enligt tipsaren ska rånarna slå sönder rutor på husen, hämta bilnycklarna och därefter försvinna i den stulna bilen.

Vaknade av ett brak

Under natten mellan onsdag och torsdag drabbades ytterligare en familj. Familjen i västerort vaknade av ett brak och plötsligt stod bilrånarna i hallen och uttalade dödshot, enligt Aftonbladet.

Ännu ett ett rån av samma karaktär ska ha skett i Sollentuna under veckan.