ANNONS

Biltjuvar slog till – tre lyxbilar stals

Tre dyrare bilar har stulits vid två olika adresser i Saltsjöbaden på söndagsmorgonen.
Tre dyrare bilar har stulits vid två olika adresser i Saltsjöbaden på söndagsmorgonen.
Tre bilstölder av finare märke har skett i Saltsjöbaden i Nacka på söndagsmorgonen. I samtliga fall har gärningsmännen lyckats ta sig in i bostaden och stjäla nycklarna. En man har gripits. "Vi ser att det är samma område och samma modus", säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.
ANNONS

Första stöldanmälan gjorde 06.24 på morgonen.

En boende i Saltsjöbaden vaknade då av att en tjuv krossade en ruta, stal bilnycklarna, den boendes bil och åkte iväg.

Nästa stöldanmälan kom 09.11, också det i Saltsjöbaden. De boende hade vaknat och upptäckt att någon varit inne och stulit bilnycklarna, och båda bilarna var borta.

Kort efter larmet vid den första stöldanmälan fick en patrull syn på bilen, och efter en kortare jakt kunde bilen prejas. En gärningsman greps efter att först ha försökt springa från polisen.

Han är misstänkt för bland annat grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Tog sin in via fönsterrutan i båda fallen

– Man har i båda fallen tagit sin in i bostaden via fönsterrutan, stölderna är väldigt lika varandra, säger Eva Nilsson, pressinformatör vid Stockholmspolisen.

Hon betonar att de två bilarna som anmäldes stulna vid 9-tiden, sannolikt stals långt tidigare på morgonen, men vill inte säga mer om huruvida det kan finnas en koppling mellan brotten.

– Det får utredningen visa, det kan jag inte uttala mig om alls. Tekniker är på väg till platsen för stölden som anmäldes vid 9-tiden, säger hon.

Polisen är förtegen om vilka bilmärken det rör sig om.

ANNONS

– Vi går inte ut med det, men det handlar om dyrare bilar, säger Eva Nilsson.