Bingohallen öppen som vanligt trots rånen

Två rån på mindre än en vecka. Men bingohallen i Farsta håller öppet ändå.

– Vi jobbar intensivt med vårt säkerhetsprogram, säger Ingemar Dahlén, affärsområdeschef på Idrottens bingo.

Att spela bingo verkar vara det mest riskfyllda man kan ägna sig åt i Farsta just nu. I söndags drog en rånare pistol inne i lokalen. Och på onsdagkvällen var det dags igen. Två personer, beväpnade med varsin kniv, sprang in i bingohallen på Karlandaplan och tvingade till sig kontanter av personal. En av dem greps efter en kort jakt av polis, medan den andre lyckades smita undan. Men det vara bara tillfälligt. Efter någon timmes sökande, med bland annat helikopter, påträffades även rånare nummer två – gömd under en altan.

– Två personer är anhållna misstänkta för rån. De är födda på 90-talet, säger polisens presstalesman Kjell Lindgren.

Även för söndagens rån är en person gripen. Han greps efter en biljakt norr om stan på tisdagskvällen.

Trots rånen kommer bingohallen i Farsta fortsätta ha öppet som vanligt. Det meddelar affärsområdeschefen Ingemar Dahlén på torsdagsmorgonen.

– Vi jobbar nu väldigt intensivt med vårt säkerhetsprogram med fokus på Farsta. Det som har hänt är väldigt jobbigt, inte minst för vår personal. När det händer flera gånger med så kort intervall funderar man så klart på vad som ligger bakom, säger han till Mitt i.

Exakt vilka säkerhetsåtgärder som kommer att vidtas vill Ingemar Dahlén inte gå in på.

– Det är svårt att skydda sig mot den här typen av snabba tillgripanden när någon tar sig in i lokalen. Men vi har ett åtgärdprogram och jobbar för att alla ska kunna känna sig trygga.

Ingen person ska ha kommit till skada vid gårdagens rån.