Birgit söker hjältarna från Lidl-parkeringen

Lidl på Ankdammsgatan
Solnabon Birgit blev yr och höll på att ramla utanför Lidl på Ankdammsgatan.
En stor bukett vill Solnabon Birgit ge sina två hjältar.
En stor bukett vill Solnabon Birgit ge sina två hjältar.
Ingen såg när Birgit, 72, fick ett yrselanfall och höll på att rasa i backen utanför Lidl på Ankdammsgatan, förutom två kvinnor som hjälpte henne hem med matkassarna. Nu söker hon sina hjältar, som hon tror heter Rebecka och Mia, för att tacka.

– Jag tror jag hade dött om inte de hjälpt mig. Jag kunde plötsligt inte gå rakt och trodde att jag skulle rasa i trottoaren och bli liggande där. Jag vet ju inte om någon annan hade hjälpt mig upp, säger Solnabon Birgit.

Det var i söndags som Birgit från Ankdammsgatan gick med sina matvaror över parkeringen på Lidl, när hon fick ett yrselanfall och höll på att falla omkull.

– Jag har handlat själv på Lidl många gånger förut och det har aldrig varit några problem. Jag förstår inte vad som hände, jag blev alldeles yr och skakis alltså. Det var riktigt otäckt och alla andra bara gick förbi, men de här två tjejerna såg mig med en gång.

Två kvinnor i 30-årsåldern agerade direkt. En av dem sprang och hämtade sin bil medan den andra stod kvar och såg till att Birgit inte tappade balansen. Sedan skjutsade de henne och matkassarna hela vägen hem. Mitt i allt tumult glömde Birgit bort att ta deras kontaktuppgifter.

– Jag skulle vilja ge dem båda två en varsin jättebukett. Det finns knappt sådana människor kvar längre. Att de tog sig tid och var vänliga och hyggliga på alla sätt och vis och följde med mig upp i den där lilla lilla hissen som är här. Det finns sådana människor som är änglar och inte bara struntar i en. Får de inget tack eller någonting så kanske de lägger av med sådan vänlighet, säger Birgit.

Nu hoppas 72-åringen att genom Lokaltidningen Mitt i Solna hitta sina vardagshjältar för att få visa sin tacksamhet.

– Jag tror att den ena hette Rebecka och den andra Mia. Jag är inte helt bergsäker, men ganska bergsäker. Men om jag ser dem vet jag vilka de är med en gång!

Känner du igen berättelsen, vet du vilka som hjälpte till eller var det rentav du? Dela artikeln, prata med grannar och hör av dig till oss om du hittar hjältarna så att Birgit får chansen att tacka dem.