ANNONS

Birgitta Ohlsson efterlyste Lidingötjejer

Birgitta Ohlsson (L) fick ett brev av två Lidingötjejer – nu vill hon träffa dem.
Birgitta Ohlsson (L) fick ett brev av två Lidingötjejer – nu vill hon träffa dem.
Birgitta Ohlsson har efterlyst tjejerna på Facebook.
Birgitta Ohlsson har efterlyst tjejerna på Facebook.
När Birgitta Ohlsson (L) signerade sin nya bok på Akademibokhandeln i Lidingö centrum fick hon ett brev av 14-åringarna Agnes och Alexandra.
Riksdagsledamoten blev så imponerad att hon ville bjuda tjejerna på fika i riksdagen.
Det var bara ett problem – hon behövde hitta dem först.
ANNONS

Det var i slutet av mars som Liberalernas Birgitta Ohlsson pratade om och signerade sin nya bok ”Duktiga flickors revansch” på Akademibokhandeln på Lidingö. Några som var där var 14-åriga Agnes och Alexandra, som lämnade ett brev till riksdagsledamoten.

Imponerades av 14-åringarna

Birgitta Ohlsson läste brevet – och blev så imponerad av tjejerna att hon vill bjuda in dem till riksdagen och prata politik.

I ett inlägg på Facebook skrev riksdagsledamoten förra veckan: ”Efterlysning. För några veckor sedan talade jag på Akademibokhandeln på Lidingö. Två 14-åriga tjejer som läst boken, Agnes och Alexandra, gav mig ett brev. Ett brev jag läst många gånger och känt mig så hoppfull inför. Jag vill bjuda er på fika på riksdagen för att diskutera politik.” Hon uppmanade också de som känner tjejerna att mejla henne.

Hittade tjejerna via Facebook

Inlägget har delats omkring 150 gånger och flera Lidingöbor och skolpersonal på ön har kommenterat.

I slutet av veckan hittade Birgitta Ohlsson Agnes och Alexandra.

Precis kommit hem från Mali, där jag träffat de svenska trupperna, men varit utan mobil i 5 dagar. Hann ej ringa dig i dag, men har funnit Lidingöflickorna”, skriver hon i ett mejl till Mitt i Lidingö.