Birgitta Söderström och Marit Andersson blir årets Väsbybor

Birgitta Söderström, till vänster, och Marit Andersson tilldelas utmärkelsen Årets Väsbybo.
Birgitta Söderström, till vänster, och Marit Andersson tilldelas utmärkelsen Årets Väsbybo.
Birgitta Söderström och Marit Andersson tilldelas utmärkelsen Årets Väsbybo för sitt mångåriga arbete med att driva Picchus café. Vinnarna presenterades vid nationaldagsfirandet på hembygdsgården.

Under nationaldagsfirandet på Hembygdsgården motiverade juryn priset:

”Birgitta Söderström och Marit Andersson får utmärkelsen Årets Väsbybo för deras mångåriga arbete (32 år) med att driva Picchus café. Med mat, konst och musik i en trevlig miljö har Birgitta och Marit tillgängliggjort och levandegjort den kulturhistoriska byggnaden Gamla Apoteket. Verksamheten har varit ett viktigt nav i det sociala och kulturella livet i Upplands Väsby. Birgitta och Marit har också varit drivande bakom den lokala teaterensemblen Gycklarna.”

– Vi är båda väldigt förvånade men glada. Det är en stor ära för oss att få priset och att människor uppskattar det vi gör, säger Marit Andersson.

– Vi har vurmat för det som intresserar oss, såsom mat, musik, konst och kultur. Och allt i en historisk miljö, säger Birgitta Söderström.

Eldsjälar som gör något extra

Årets Väsbybo tilldelas en eller flera personer som gjort något extra för kommunen. Eldsjälar som verkligen vill engagera och vill göra Väsby till en bättre plats.

– Birgitta och Marit värnar om kultur och historia och bidrar till att ge själ till det samhälle som vi Väsbybor lever i. Vi är tacksamma för deras bidrag, säger Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande och medlem i årets jury.

Årets Väsbybo

Juryn består av:

Årets Väsbybo utsågs av en jury bestående av Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande, Karin Hallgren, kommunikationsdirektör, Klas Lundkvist, ordförande Hembygdsföreningen och Per-Ola Lindahl, tf kommundirektör.

Källa: Upplands Väsby kommun