Björkhagenbor fick testa blodvärdet på öppet hus

Ingrid Nilsson får sitt blodsocker/blodvärde kontrollerat av undersköterskan Lena Ström och det såg bra ut.
Ingrid Nilsson får sitt blodsocker/blodvärde kontrollerat av undersköterskan Lena Ström och det såg bra ut.
Björkhagens vårdcentral hade öppet hus i torsdags.
Björkhagens vårdcentral hade öppet hus i torsdags.
Björkhagens vårdcentral arrangerade i torsdags öppet hus för att återknyta kontakten med Björkhagenbor.

I torsdags fick boende i Björkhagen komma och kontrollera sin hälsa på Aleris Vårdcentral i Björkhagen. Besökare kunde testa sitt blodvärde, göra ett test om man har anlag på diabetes och prova på mindfulness.

– Nytt hos oss är att vi kommer att starta mindfulnessgrupper i maj och även starta en diabetesmottagning, säger verksamhetschefen Lena Hanberg.

Vårdcentralen har under förra året haft det svängigt när tio läkare, verksamhetschefen och fyra sjuksköterskor sa upp sig. Sedan började även patienterna att droppa av.

Lena Hanberg tillträdde som ny verksamhetschef i september förra året och enligt henne var torsdagskvällens öppet hus ett sätt att visa boende i Björkhagen den nya vårdcentralen.

– Vi arrangerade det för att boende i området ska få lära känna oss närmare och vår verksamhet, säger hon.

Än har Björkhagen vårdcentral inte rekryterat alla vakanta läkartjänster. Men sedan november har man rekryterat två läkare och har tre läkare på kontrakt fram till årsskiftet.

– Vi har också anställt tre psykoterapeuter som jobbar i sociala team. Vi vill fortsättningsvis fokusera på att jobba med kvalitet och utvecklingsarbete, men också att få fasta läkare. Men det är brist på allmänläkare och många vill jobba som kontraktsläkare, säger Lena Hanberg.