ANNONS

Björkhagenbor kräver bättre vård

Över hundra boende i Björkhagen har gått med i en Facebookgrupp som riktar sitt missnöje mot den lokala vårdcentralen.

– Vi har inget förtroende kvar för Aleris, säger initiativtagaren Helen Ohlsson.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om hur tio läkare, fyra sjuksköterskor och verksamhetschefen har sagt upp sig från Aleris vårdcentral i Björkhagen. Konsekvensen har blivit att patienterna numera bara möts av inhyrda läkare.

Enligt vårdföretaget sträcker sig kontraktet med bemanningsföretaget en bit in på hösten. Samtidigt försöker man rekrytera ny personal.

Nu har Björkhagenbor gått samman och startat en Facebookgrupp kallad ”Återupprätta Björkhagens vårdcentral”. Runt 130 personer har gått med i gruppen som snart ska ha ett möte för att diskutera hur de får ut sitt budskap.

– Det finns ett stort missnöje. Alla läkare har slutat och det är många av oss som har flytt. Det har blivit en helt annan vårdcentral, säger Helen Ohlsson, som har skapat gruppen.

Hon tycker det är viktigt att ha en välfungerande vårdcentral i sitt närområde:

– En person med väldigt dålig hälsa har inte samma möjligheter att byta vårdcentral. Att man som sjuk ska åka tvärs över stan för att få träffa en läkare, det är inte rimligt.

Henrik Kennedy, pressansvarig vid Aleris, säger att han förstår att det har uppstått oro.

– I grunden tycker jag att det är jättebra att de engagerar sig. Det visar bara hur viktigt det är med bra sjukvård. Vi lyssnar alltid på de som kommer med konstruktiva idéer för hur vi kan bli bättre.

Alla läkare har slutat och det är många av oss som har flytt. Det har blivit en helt annan vårdcentral.

ANNONS