Björkhagens skola ska få övervakningskameror

Ett 15-tal övervakningskameror ska sättas upp.
Ett 15-tal övervakningskameror ska sättas upp.
Efter återkommande skadegörelse i högstadiedelen på Björkhagens skola har personalen ledsnat. Nu ska skolan få övervakningskameror.

Under en längre tid har Björkhagens skola fått utstå skadegörelse och klotter. Nu ska ett 15-tal övervakningskameror till en kostnad på 200 000 kronor sättas upp i högstadiedelen på skolan, skriver Stockholm Direkt.

Ibland händer det att dörrar eller fönster hålls öppna efter stängning, vilket kan leda till att larmet går och skolan får ta kostnaden för utryckningen – eller att elever tar sig in efter stängningstid.

– När de tagit sig in har det hänt att de slår de sönder saker och förstör, säger Christian Jobrant, tf rektor på Björkhagens skola till Stockholm Direkt.

Skolans satsning på iPads och andra tekniska hjälpmedel bidrar till en vilja att bryta sig in på skolan.

– Där kan kameror vara till hjälp, säger Christian Jobrant.

Flera skolor i söderort satsar på övervakningskameror

Information om övervakningskamerorna har skickats ut till föräldrarna, som inte några särskilda synpunkter på det.

– De flesta säger att de tycker att det känns bra. Vi är medvetna om att det inkräktar på elevernas integritet, men syftet är ju inte att övervaka eleverna utan att förebygga brott, säger Christian Jobrant till Stockholm Direkt.

Björkhagens skola hakar med denna satsningen på andra skolor i söderort, så som Enskede gårds gymnasium och Bandhagens skola – som även de har övervakningskameror.