ANNONS

Björn förblir Ringen trogen

Björn Hellberg trivs bra i Ringen, så bra att han använt köpcentrumet i handlingen i en av sina böcker.

Björn Hellberg trivs bra i Ringen, så bra att han använt köpcentrumet i handlingen i en av sina böcker.

Att Björn Hellberg är ett välbekant ansikte för många på Södermalm och i Ringen är inte så konstigt. Han har nämligen signerat sina böcker här omkring 130 gånger de senaste 15 åren.
ANNONS

Björn Hellberg har hunnit skriva omkring 60 böcker och många av dem har han signerat i Ringen på Södermalm. De senaste 15 åren har han varit där på boksigneringar mellan fem och tio gånger varje år.

– Det har blivit en tradition att komma hit. Jag har räknat ut att det har hunnit bli omkring 130 signeringar här. Det är en väldigt trevlig atmosfär, och jag har hunnit få många vänner här under de här åren, säger han.

I veckan signerade han sin senaste deckare, ”De hatiska” utanför Akademibokhandeln. I en av hans senaste böcker ”Skumrask”, som publicerades 2013, är till och med Ringen med på ett hörn.

– Det är en dramatisk scen som utspelar sig här. Det är som en liten hyllning till Ringen, jag ville gärna att den skulle vara med.

Under de 15 år som Björn Hellberg besökt Ringen tycker han inte att köpcentrumet har förändrats så mycket. En del personer har han till och med sett varje gång.

– Fyra, fem personer ser jag i stort sett varje gång. Jag har alltid fått ett trevligt bemötande här, förutom en gång. Det var ett gäng ungdomar som trodde att jag var Bosse Bildoktorn, och blev väldigt besvikna och arga när de insåg att så inte var fallet, skrattar han.

För Björn faller det sig naturligt att det har blivit till just Södermalm och Ringen han återkommer till för att signera sina böcker.

– Jag gör ju mycket jobb i Stockholm, och så har vi en son som bor här på Södermalm. Sedan har vi en övernattningslägenhet på Reimersholme. Så jag kommer att fortsätta komma hit och signera i framtiden också. Redan i oktober är jag tillbaka igen.

Sven-Erik Johansson, som är ägare av bokhandeln, tycker att det är roligt att Björn återkommer år efter år.

ANNONS

– Det är jättekul både för oss och för centrumet. Björn är den enda vi har som återkommer så här ofta och som har varit här så länge, säger han.

Fakta

Syns snart på tv igen

Namn: Björn Hellberg.

Ålder: 71 år.

Bor: I Laholm och på Reimersholme.

Familj: Hustrun Inger, och sammanlagt sju barn.

Yrke: Författare, journalist och programledare. Känd från bland annat SVT:s På spåret.

Aktuell med: Nya boken ”De hatiska”. Återkommer i en ny säsong av ”Sverigequizen” i höst på TV4, ihop med parhästen Ingvar Oldsberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.