Cello stals på Björnboda – hittades i kompost

Stöld Björnboda
Instrumenten som stals har återfunnits.
Elgitarrer, fioler en cello var några av instrumenten som i helgen stals från Björnbodaskolan. Nu har de hittats i närområdet - en cello hittades i en kompost.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om att Björnbodaskolan har varit utsatt för vandalisering. I maj krossades över 40 fönsterrutor.

Och vandaliseringen har fortsatt under sommaren, då skolan har haft flera inbrott.

– Det har varit en hel del som har hänt under sommaren, vi har haft inbrott också. De har också varit inne och stulit instrument och saboterat inne i lokalerna. När väktarna har kommit efter en kvart så har gärningsmännen hunnit i väg, säger Carina Lucas, rektor.

En ukelele hittades på en granntomt

Bland instrumenten som försvann vid ett inbrott nyligen fanns en elbas, en elgitarr, förstärkare, ukelele, ett dragspel, en trumma, cello och fyra fioler. Dessutom fick gärningspersonen eller gärningspersonerna med sig högtalare och högtalare.

En granne i närheten hittade en ukelele på tomten i början av veckan – då började skolan misstänka att tjuvarna slängt instrumenten i närområdet.

– Vi har hittat instrumenten nu, det låg en cello i komposten och elgitarrer lite längre bort, säger Carina Lucas.

Påverkar musiklektionerna

Inbrottet påverkar skolans musiklektioner kommande veckor.

– Vi har musiklektioner i de vanliga klassrummen. Instrumenten som vi hittat verkar vara okej, men de har ju legat ute och behöver torka. Framför allt är det väldigt tråkigt och det bidrar till en känsla av otrygghet, säger Carina Lucas.