ANNONS

Nu bjuder Danderyd in till årets julmarknader

Det finns en rad julmarknader i Haninge 2018. Illustrationsbild.
I Danderyd drar julen igång från den 25 november.
Nu kan du smygstarta julen redan nu till helgen. Då börjar nämligen flera julmarknader duka upp i Danderyd. Mitt i har listat var och när du kan få julstämning till första advent.
ANNONS

Julen står för dörren i Danderyd. För den som vill att sluka högtiden med hull och hår finns möjligheten redan nu till helgen. Då arrangerar bland andra Djursholms företagarförening sin sedvanliga julmarknad på Djursholms torg.

– Vi är lite mer blygsamma i år. Förra året hade vi ett amerikanskt tema men i år kör vi en klassisk julmarknad, säger Madeleine Colliander Müller, från företagarföreningens styrelse.

På marknaden kommer det säljas en en rad olika hantverk – bland annat kommer Skansens krukmakeri att ställa ut. Det kommer också att finnas ett tåg och en karusell för barnen. Även den traditionella ponnyridningen blir av.

Fjolårets väder skrämde bort besökare

Nu hoppas Madeleine Colliander Müller på bra väder.

– Förra året var det fint väder till en början, sen kom det en orkanby och sedan började det regna. Marknader är väldigt väderberoende och det bygger ju på att man kan gå runt och titta, säger hon.

Varje handlare kommer också att arrangera sina aktiviteter. Skandiamäklarna, som Madeleine Colliander Müller representerar, kommer att pynta upp sitt skyltfönster.

– Tanken är att det ska påminna lite om NK:s skyltfönster, fast i mindre skala så klart.

Julmarknaden pågår mellan klockan 11 och 16 nu på lördag.

ANNONS
Fakta

Fler julmarknader i Danderyd

25 november: Röda Korsets julmarknad. Mellan klockan 11.00 och 15.00 bjuds det på loppis, lotteri, bakverk och kaffe på Djursholms bibliotek.

26 november: Danderyds slöjdgilles traditionella julmarknad i Danderydsgården mellan klockan 12.00 – 15.00. Försäljning av vävt och broderat, lotterier, tombola för stora och små samt kaffestuga.

2 december: Enebykyrkans Julmarknad. Från klockan 09.00 till 12.00 bjuds det på grötfrukost och försäljning av hemstöpta ljus och ljuskronor, pynt, godis och kaffestuga. Klockan 12 avslutas marknaden med musikstund med Danderyds Kulturskola.

2 december: Julmarknad på Enebybergs bibliotek mellan klockan 10.00 och 14.00.

2 december och 9-10 december: Julmarknad i Båtsmanstorpet mellan klockan 12.00 och 16.00.

2 december: Traditionell julmarknad i Djursholms församlingsgård mellan klockan 11.00 och 14.00. Svenska kyrkan arrangerar med bland annat lotterier, hembakat och loppis.

ANNONS