ANNONS

Black Friday – ”Inte säker på en ökning”

Black Friday 2018.
Stockholm Quality Outlet är redo för Black Friday, säger Lena Atterling.
Imorgon är det många som kommer rusa till butikerna för att ta del av rabatterbjudanden för Black Friday. Motståndsrörelsen växer, men även viljan att fynda. Stockholm Quality Outlet känner av båda sidor.
ANNONS

Den nordamerikanska Black Friday har fullkomligt exploderat inom svensk handel och är nu så gott som ett självklart inslag i november.

På Stockholm Quality outlet i Barkarby har man förberett i flera veckor, och är nu redo att ta emot alla besökare under morgondagen. Lena Atterling är centrumledare.

– Vi har räknat på personalåtgång och förberett butikerna. Några har tagit in extra kassapparater för att på bästa sätt kunna ta emot alla som kommer, säger hon.

För det kommer många. I alla fall om förra årets besöksantal uppnås igen. Då kom det 25 000 besökare under fredagen, vilket kan jämföras med 13 000 en bra lördag resten av året.

– Det är nästan en fördubbling, så det krävs förberedelse, säger Lena Atterling.

Motståndsrörelsen växer

Men någon ökning är hon inte säker på att det blir.

– Vi hoppas såklart på en ökning men jag är inte helt säker på om det kommer bli det. Vi tycker att det var så bra med besökare förra året och det är viktigt att kunna ta hand om dem som kommer. Sen har motståndsrörelsen växt sig starkare och starkare.

Hur ser du på det motståndet?

– Jag tycker att det är bra att människor engagerar sig och det finns olika aspekter av Black Friday. Men i min position har jag svårt att uttala mig om det.

ANNONS

Varför har ni valt att haka på trenden?

– Vi var tidiga på trenden och har fått mycket positiva reaktioner från våra butiker, och vi lyssnar mycket på dem. Vi tar beslut år för år, men i år var det självklart att vara med.