ANNONS

Blackebergsbon Finess släpper ny EP

Sen fyra år tillbaka bor Jaouli i Blackeberg i Bromma.
Sen fyra år tillbaka bor Jaouli i Blackeberg i Bromma.
Rapparen Finess bor i Blackeberg sen fyra år tillbaka, i somras släppte han en duett med Miss Li och 8 december kommer den nya EP:n.
– Jag försöker gå tillbaka till hungern man hade när man var 15-16, när det inte handlade om media eller radio utan bara om att vara bäst, säger han.
ANNONS

Den 8 december släpper rapparen Jaouli ”Finess” Akofely den nya EP:n ”En dag kommer vi skina”. Under våren fick han skivkontrakt med Sony och i somras släppte han duetten ”Tegel och Betong” med ingen mindre än Miss Li.

Den 30-råga rapparen från Hässelby har redan en framgångsrik karriär, under 2015 var han med i tv-programmet ”Lyckliga Gatan” där han tolkade Py Bäckmans låt ”Stad i Ljus”.

Den nya EP:n är ett projekt som inte bara blir en fortsättning på Finess karriär, utan också en nystart.

– Jag försöker gå tillbaka till hungern man hade när man var 15-16, när det inte handlade om media eller radio utan bara om att vara bäst. Att gå tillbaka till drömmen om att vara någon. Vara den som representerar någonting, oavsett var vi kommer ifrån, säger Jaouli Akofely.

De nya låtarna gästas av artister som Jaqe, Z.E, Conakry och Ivory. Finess berättar att samarbetet med dessa artister  har gjort att EP:n har en röd tråd genom alla låtar.

– 2016 har varit ett stabilt år för mig som artist, jag har jobbat med rätt personer. Den här EP:n är inte lika utspridd som de tidigare, det har varit mycket fokus på själva hantverket, säger han.

Sen fyra år tillbaka bor Jaouli i Blackeberg i Bromma, även om han sitter i studion inne i stan mycket har han ändå sina favoritplatser i Bromma.

ANNONS

– På sommaren brukar jag spela basket i Blackebergsparken. Sushi äter jag på Stockholms bästa ställe som ligger vid rondellen vid Brommaplan.

Fakta

Finess

Namn: Jaouli ”Finess” Akofely

Ålder: 30 år

Bor: I Blackeberg

Aktuell med: EP:n ”En dag kommer vi skina” som släpps den 8 december.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.