ANNONS

Blåljus tvingade ut Fredrik i dikeskanten

En ambulans under utryckning tvingade förra tisdagen ut bilisten Fredrik halvvägs ner i diket på Saltsjöbadsleden. Efter att en ny cykelbana har byggts vid billeden saknar billeden vägrenar. (Arkivbild)
En ambulans under utryckning tvingade förra tisdagen ut bilisten Fredrik halvvägs ner i diket på Saltsjöbadsleden. Efter att en ny cykelbana har byggts vid billeden saknar billeden vägrenar. (Arkivbild)
En ambulans under utryckning tvingade den 3 maj ut bilisten Fredrik halvvägs ner i diket.

Sedan en ny cykelväg byggts vid Saltsjöbadsleden saknar bilvägen vägren.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i Nacka har skrivit om den ombyggda Saltsjöbadsleden tidigare. En ny cykelväg intill billeden, där billeden går mellan Fisksätra och Saltsjöbaden, har gjort att billeden inte längre har någon vägren.

Bilisten Fredrik, som är bosatt i Saltsjöbaden, blev abrupt påmind om detta i tisdags förra veckan, den 3 maj.

På väg hem i bil till Saltsjöbaden dök en ambulans under utryckning upp bakom honom.

– Ambulansen körde väldigt fort, och körde slalom fram mellan bilarna, säger Fredrik som inte vill att hans efternamn publiceras.

Bland annat körde ambulansen över i motsatt fil för mötande trafik.

Fredrik säger att han hann tänka att ambulansen mycket väl kunde råka ut för en krock. Vid det här tillfället, klockan var strax efter sex på kvällen, var det dock inte så mycket trafik. Om det har varit i rusningstrafik hade det varit annorlunda, tror Fredrik:

– Då hade det varit kaos.

Själv tvingades han att köra ut med två hjul på dikeskanten och fick som följd ett stenskott i rutan av framförvarande bil som också den väjde ut i dikeskanten.

Trafikpolitikerna i Nacka kommun har inga planer på att ändra vägsträckan.

ANNONS

– Vi kommer att följa upp frågan om hastighet, det ingår i den uppföljning som är beslutad. Några andra ändringar är inte beslutade i dagsläget, säger Gunilla Grudevall-Steen (L), ordförande i natur- och trafiknämnden.

Bilisten Fredrik anser att cykelvägen vid Saltsjöbadsleden borde smalnas av och kanske ge utrymme till en vägren åtminstone på ena sidan av bilvägen.

– Jag gillar att cykla, och det är bra att satsa på cyklisterna. Men den här cykelvägen är helt huvudlös, säger Fredrik.

Mitt i har sökt företaget som kör ambulanstrafiken i Nacka.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.