Min lokala hjälte

”Blåljuskollen” 23 augusti: Fem personer greps i industriområde, ny bilbrand – och man föll tre meter

Fem personer greps i Jordbro industriområde under måndagskvällen.
Fem personer greps i Jordbro industriområde under måndagskvällen.
Fem personer greps i Jordbro industriområde under måndagskvällen på uppdrag av gränspolisen. De har anhållits sedan de haft arbetsmaskiner och kläder i sin lastbil som misstänks ha stulits.

Mer från dygnet: Under natten mot tisdag var det en ny bilbrand i Haninge, denna gång i Brandbergen. Och så föll en byggarbetare från en byggnadsställning i Kolartorp. Här är "Blåljuskollen" 23 augusti.

Vid 19-tiden på måndagskvällen greps fem personer mellan 25 och 35 år i Jordbro industriområde, misstänkta för häleri. Männen befann sig vid en lastbil vid gripandet.

– Man påträffade gods man tror stulits. Det tros handla om kläder och arbetsmaskiner. Gränspolisen hade initierat ärendet, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

De misstänkta personerna är hemmahörande i de baltiska länderna. Och sitter nu anhållna i Flemingsberg.

– De har ingen fast adress här i Sverige, men de rör sig runt här, det är mycket därför vi frihetsberövat dem, säger Lars-Göran Rehn.

Var stöldgodset kommer ifrån kan inte Haningepolisen svara på just nu.

– Gränspolisen fortsätter handläggningen, säger Lars-Göran Rehn.

Vet ni vad stöldgodset kan vara värt?

– Nej, det finns inga värden satta i dagsläget.

Natten mot tisdag så brann en bil i Brandbergen, och ett antal bilar runt omkring ska ha fått skador.

– Det känns inte direkt som någon oro i samband med detta, men det är alltid otrevligt när det sker, säger Lars-Göran Rehn.

Ingen person ska ha skadats och ingen har gripits.

Vid 13-tiden på måndagen föll en man två tre meter från en byggnadsställning sedan ett fordon stött till ställningen. Händelsen inträffade på en adress i Kolartorp i norra Handen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men skador som till en början inte bedömdes som allvarliga. En polisanmälan om vållande till kroppsskada ska skrivas.