Blåljuskollen Haninge: Polisen sökte misstänkt beväpnade ”clowner”

Skärmdump från ett av två nyöppnade konton på Instagram, där "Haningeclowner" medger på vilka platser de skräms.
Skärmdump från ett av två nyöppnade konton på Instagram, där "Haningeclowner" medger på vilka platser de skräms.
Tre clowner söktes i Tungelsta – och manlig cyklist ofredar kvinnor. Här är "Blåljuskollen Haninge" torsdag.

Tre ”clowner” söktes av polis i Tungelsta – minst en var beväpnad

Mitt i har senaste veckan skrivit om clownhysterin i Haninge, som i vissa fall precis som i landet lett till misstänkta brott.

Mellan klockan 20 och 21 på onsdagskvällen larmades polisen om totalt tre personer i Tungelsta, som i clownmasker, ska ha skrämt ungdomar. Minst en av ”clownerna” var beväpnad, med ett basebollträ, uppger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Läs mer: ”Haningeclowner” berättar på sociala medier hur de skräms

– Vid 20-tiden ska två pojkar under 20 år promenerat längs gångvägen nära Tungelsta skola, när två män i clownmaskar hoppar ut ur ett buskage, och en av dem har ett basebollträ i handen. Pojkarna blir väldigt rädda ochs springer från platsen och ringer 112. Vi kom ut och sökte i området utan lycka, säger Lars-Göran Rehn.

Men bara 45 minuter senare larmades polisen igen. Denna gång sedan en person utklädd till clown, enligt uppgifter till polisen med en misstänkt kniv i handen, skrämt två ungdomar i 16-årsåldern vid Tungelsta fritidsgård.
– Ungdomarna kontaktade polisen, men vi hittade ingen i det andra fallet heller. Clownhysterin verkar inte avta, säger Lars-Göran Rehn.

Läs mer: Blåljuskollen Haninge: ”Clown” jagade kvinna – och stor skadegörelse

Polisen: Cyklist klämmer kvinnor på rumpor

Haningepolisen uppger att det finns ett bekymmer sedan en vecka tillbaka med en man i 25-årsåldern som cyklar runt och klämmer kvinnor på rumpan, eller kommenterar deras rumpor.

Längs Gamla Nynäsvägens cykelväg, i höjd med Haninge hälsostudio och Haninge golfhall i Jordbro, ska mannen på onsdagskvällen klockan 18.20 och klockan 19.45 ha utmärkt sig.

– Han kommer cyklande vid 18.20 och säger först till en kvinna att hon har en snygg rumpa, om jag ska uttrycka mig lite ordentligt, och ska sedan ta ett kraftigt tag om hennes rumpa. Hon upplever det är väldigt obehagligt, och mannen cyklar vidare. Vid 19.45 vid nästan samma plats kommer mannen cyklande igen. Då säger han återigen, till en annan kvinna, vilken snygg rumpa hon har, men denna gång gör han inte mer än så, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Kvinnorna som antastades ska vara mellan 20 och 25 år.

– Vi har i alla fall tre fall på kort tid nu, vi tror att mannen hållit på ett tag. Det här känns inte så bra, man vet ju aldrig om en sådan här person går längre nästa gång. Vi har väldigt allmänt hållna signalement, men mannen tros vara i 25-årsåldern, säger Lars-Göran Rehn.