ANNONS

Blåljuskollen Haninge: Knivbeväpnad stal godis vid Port 73 – ”Någon stöld varje kväll här”

Haningepolisen uppger nu att det dagligen sker stölder eller snatterier vid Port 73: Oftast är det klädbutikerna som utsätts.
Haningepolisen uppger nu att det dagligen sker stölder eller snatterier vid Port 73: Oftast är det klädbutikerna som utsätts.
Två stölder vid Port 73 på måndagen – där en 16-årig godistjuv bar kniv i ena fallet. Och nu varnar polisen för att det sker stölder dagligen vid Port 73. Här är Blåljuskollen tisdag.
ANNONS

Stal kläder för nära 2 000 kronor – greps
Vid 15-tiden på måndagen passerade en man kassan i en klädesbutik i Port 73 med jackor och skjortor värda totalt 1 800 kronor. Mannen försökte fly, men greps av väktare.
– Mannen saknade stadig hemvist i riket och adress, och anhölls, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Knivbeväpnad ungdom stal godis
Det slutade inte där på måndagen. Vid 18-tiden stal två 16-åriga pojkar godis på Coop vid Port 73. En väktare ingrep – men då tog en av ungdomarna fram en kniv.
– Det skedde när väktaren skulle ingripa. Det är lite oklart om ynglingen hotade vakten med kniven eller bara höll i kniven, men i vart fall lyckades väktaren avväpna honom, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Händelsen utreds som hot mot tjänsteman.
– Det är mycket snatterier eller stölder nere vid Port 73, säger nu Lars-Göran Rehn, och fortsätter:
– Konstant, varje kväll, sker i princip något. Framförallt är det klädbutikerna som utsätts. Det är nog inte så lätt att komma undan väktarna om man upptäcks, men sedan finns det ju de som inte upptäcks, säger han.

ANNONS