”Blåljuskollen” måndag: Både köttjuv och pallstölder stoppades

I "Blåljuskollen" måndag berättar vi om två stoppade stölder den gångna helgen. En köttjuv som hindrades på Coop forum – och så upptäckta lastpallstjuvar i Jordbro industriområde.

Plockade på sig två kassar dyrt kött – men greps

Vid klockan 19.30 på söndagskvällen upptäckte butikspersonal på Coop forum Haninge vid Port 73, hur en manlig kund fyllde två medtagna kassar med dyrt kött och sedan gick ut genom entrégrindarna. Där blev han stoppad av en väktare som grep mannen.

– Han blev hotfull mot väktaren, och polis tillkallades. Mannen blev sedermera anhållen också, misstänkt för stöld och hot mot tjänsteman, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

– Normalt sett, om någon kund har med sig kassar in i butiken, så brukar de hämta en scanner för självscanning, men denne mannen gjorde inte det så personalen blev misstänksamma.

Coop forum har haft stora problem med köttstölder en tid, enligt polisen, som precis fått uppgifter om detta.

– Coop forum säger att de inte alltid anmäler det heller, eftersom de tycker det tar för lång tid för polisen att komma tyvärr. De tar köttet från tjuvarna, och sen får tjuvarna bara gå sin väg. Det är tyvärr ingen bra hantering, säger Lars-Göran Rehn.

Lastpallstjuvar upptäcktes i industriområdet

Vid 23.30 på söndagskvällen upptäckte ett vittne hur två män lastade på lastpallar på en lastbil i norra Jordbro industriområde. Männen kastade först lastpallarna över ett stängsel, från ett stängt område, till sidan där lastbilen stod på. Vilket väckte misstankar hos vittnet. Totalt 20 lastpallar fick männen ut över stängslet och in i lastbilen, innan polisen kom.

– Polisen tillkallades och de två männen, runt 30 och 35 år gamla, greps för stöld. Dessa lastpallsstölder eller försök är ganska vanligt. De har ett någorlunda stort värde. Man återvinner ju dem och använder dem igen, säger Lars-Göran Rehn på Haningepolisen.