Min lokala hjälte

Blåsljuskollen: Drograttfyllorna fortsätter

De rapporterade drograttfyllerierna har varit många i Haninge på senare tid.
De rapporterade drograttfyllerierna har varit många i Haninge på senare tid.
Drograttfyllorna fortsätter i Haninge – på måndagen anmäldes nya på olika håll i Haninge av polisen. Här är "Blåljuskollen Haninge" tisdag.

Snatteri på Biltema – två greps
Vid 17.40 på måndagen greps två män i 30-årsåldern för snatteri på Biltema Haninge.
– Det handlade om arbetshandskar, de uppgick inte till något större värde, men deras identiteter var lite oklara, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.
– Båda greps och förhördes, för att sedan släppas. Jag tror att det fått betala strafföreläggande på stationen i Flemingsberg, säger Lars-Göran Rehn.

Man vinglade med bilen i Jordbro – greps för drograttfylla
Vid 22.30-tiden på måndagskvällen larmade ett vittne polisen om att en man körde vingligt i området runt Moränvägen. En patrull ryckte ut och fick stopp på bilisten på Moränvägen.
– Han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Det var sedvanlig provtagning. Han är i 30-årsåldern, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Man drograttfull i Handen
Några timmar senare, vid 2-tiden på natten mot tisdag, kontrollerades en bilförare på Dalarövägen i centrala Handen.
– Han visade tecken på narkotikapåverkan, och rapporterades för drograttfylleri. Mannen är i 25-årsåldern. Han hade också en passagerare, som rapporterades för eget bruk, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.