ANNONS

Blåljuskollen: Vansinnesfärd på Gudöbroleden

En vansinnesfärd ägde rum på Gudöbroleden på tisdagen.
En vansinnesfärd ägde rum på Gudöbroleden på tisdagen.
Vansinnesfärd på Gudöbroleden i Vendelsö, man rånmisshandlad i Handen – och två drograttfyllerier i Haningenatten. Här är Blåljuskollen Haninge, onsdag.
ANNONS

Vansinnesfärd på Gudöbroleden – föraren lyckades fly

Vid 15.15 på tisdagen upptäckte en polispatrull en bilist i 30-årsåldern vid trafikljusen på Gudöbroleden, som man sedan tidigare visste saknade körkort.

Bilföraren förstod att han blivit upptäckt, och ska då ha gasat på mot rött ljus och gjort farliga omkörningar på höger sida längs Gudöbroleden.

Biljakten blev intensiv.

– Han var till och med nere i vägrenen för att komma förbi bilar. Han ställde till en hel del trubbel vid en av rondellerna och bilister tvingades väja, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Bilisten körde så farligt att polisen valde att avbryta jakten, föraren försvann längs Gudöbroleden. Polisen har filmat jakten genom sina egna kameror.

– Vår patrull ville inte skapa olyckor genom att intensifiera efterföljandet, säger Lars-Göran Rehn.

Man rånmisshandlad mitt på Poseidons torg

Vid 18.30 på tisdagskvällen blev en man i 30-årsåldern plötsligt påhoppad av två unga män på Poseidons torg i Handen.

– De slog och sparkade honom och stal hans mobiltelefon, och ska sedan ha försvunnit bakom Kulturhuset. Det finns en hel del vittnen till händelsen, och möjligtvis kan de hjälpa oss vidare. Det verkar inte som att gärningsmännen och mannen kände till varandra sedan tidigare, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Två drograttfyllerier i Haningenatten

Vid 01.11 natten mot onsdag stoppades och kontrollerades en bil på Söderbyleden mellan Brandbergen och Söderby. Den manlige föraren är misstänkt för rattfylleri och fick följa med till polisstationen för utredning.

ANNONS

– Han har nu rapporterats för att ha tagit droger och sen kört bil, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Vid 03.20 var återigen en påverkad bilist, dessutom utan körkort, ute och körde i närheten.

En patrull genomförde en rutinkontroll på Torfastleden och misstänkte då att den kvinnliga föraren var narkotikapåverkad.

Hon är misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika samt grov olovlig körning.