ANNONS

Bra tillgång till bredband i Täby

ung person surfar på internet
Allt fler Täbybor har tillgång till bredband via fiber.
Täby hamnar på åttonde plats i årets bredbandsrankning, enligt statistik från Post- och telestyrelsen. Bäst är Sundbyberg.
ANNONS

I Sverige har mer än hälften (66 procent) av alla hushåll tillgång till bredband via fiber, vilket är en ökning med sex procentenheter jämfört med 2015, visar nya siffror från Post- och telestyrelsen som presenteras av Svenska Stadsnätsföreningen.

För Täbys del hamnar ökningen på två procentenheter då 82 procent av hushållen i kommunen har tillgång till bredband via fiber.

Bäst i landet är dock Sundbyberg för sjunde året i rad – där hela 95 procent har tillgång till fiberbredband.

– Det är fortfarande långt kvar till det nationella målet att alla ska ha möjlighet att ansluta sig till snabbt bredband år 2025. För att nå dit krävs fortsatt sund konkurrens på bredbandsmarknaden, där många aktörer investerar och kommunerna tar sitt ansvar för att garantera långsiktighet och öppna nät, säger Mikael Ek, vd för Svenska Stadsnätsföreningen i ett pressmeddelande.

Den nationella bredbandsstrategin ”Sverige helt uppkopplat 2025” har som mål att 95 procent av alla hushåll och företag redan år 2020 ska ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit per sekund. Fem år senare ska andelen vara 100 procent.

På Svenska Stadsnätsföreningens hemsida finns alla siffror, och du kan själv jämföra hur olika kommuner står sig.

ANNONS