ANNONS

Sköts mitt bland vittnen vid Sophiahemmet

I korsningen Valhallavägen/Drottning Kristinas väg hittades tomma hylsor.
I korsningen Valhallavägen/Drottning Kristinas väg hittades tomma hylsor.
Efter att skjutit i mannens båda ben flydde 36-åringen in i Valhallavägens allé.
Nu har skytten dömts till fem års fängelse.
ANNONS

Männen hade stämt träff på Östermalm för att diskutera skulder och lån. De parkerade sina bilar på Valhallavägen och gick ner till Drottning Sofias väg mellan Stadion och Sophiahemmet. Där började männen enligt domen i tingsrätten att intensivt diskutera och gestikulera mot varandra.

Mitt bland chockade vittnen sköt den nu dömde 36-åringen plötsligt två skott i den andre mannens ben. Det närmaste vittnet vara bara ett par meter bort när skotten avlossades, vid 17-tiden den 17 november.

Flydde in i allén

På de blöta och lövtäckta novembergatorna sprang skytten sedan in i allén på Valhallavägen. Den skjutne mannen togs om hand av vittnen och fördes till sjukhus. I polisförhör dagen efter sa mannen att han skjutits av den man han hade stämt träff med, men han nämnde aldrig något namn på skytten.

Den 36-årige mannen anhölls redan samma dag som skjutningen i sin frånvaro, och lämnade in sig själv till polisen den 27 november. Då ändrade offret sin historia och sa att en tredje, och okänd, man skjutit honom. Samma version lämnade också 36-åringen till polisen.

Flera års fängelse

Men eftersom det fanns flera vittnen som uppger att de två männen var de enda på platsen döms 36-åringen för synnerligen grov misshandel och för grovt vapenbrott i Stockholms tingsrätt.

Han ska nu sitta fem år i fängelse.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.