Blandade känslor efter beskedet om nedläggning

Många läsare har reagerat efter beskedet att AF-kontoret i Täby slår igen vid årsskiftet.
Många läsare har reagerat efter beskedet att AF-kontoret i Täby slår igen vid årsskiftet.
Mitt i:s läsare har reagerat efter torsdagens besked att Arbetsförmedlingen stänger i Täby – vi sammanfattar några läsarröster just nu.

Under torsdagen stod det klart att Täby är en av de orter som berörs då Arbetsförmedlingen meddelade vilka lokala kontor som kommer att stänga. Arbetssökande från både Vallentuna och Danderyd drabbas också eftersom många tillhör AF-kontoret i Täby.

På Mitt i:s Facebooksidor i Täby, Vallentuna och Danderyd har läsare reagerat och diskuterat. Vi sammanfattar några av era kommentarer sedan beskedet i går:

”Spara 40 miljarder kr och lägg ner det helt. Bisarrt slöseri”

Att många arbetssökande nu kommer att hänvisas till digitala tjänster berör precis som den ekomiska frågan flera av er läsare.

”Jag har suttit och stöttat flera människor i att hjälpa dem med arbetsförmedlingens tjänster via nätet. Det är ganska avancerat och inte så lätt att förstå. Har man inte ”skolats” in med dator är det näst intill omöjligt, har man tex dyslexi eller andra npf diagnoser är det ännu svårare att förstå nåt!”

”Det är väl inte jättesorgligt för Danderyd. Ni har ju själva röstat fram ett högerstyre, så då får man ju ta smällen.”

Hos en läsare tycks beskedet tagits emot med förvåning:

”Visste inte att den fanns..”

Tobias Karlström (KD), kommunalråd i Täby.

I Täby kommun är kommunalrådet Tobias Karlström (KD) ansvarig för arbetsmarknad och integration.

– Att arbetsförmedlingen behöver reformeras i grunden är inte bara positivt utan nödvändigt. Jag tycker ju att arbetsförmedlingen borde läggas ned i sin nuvarande form. Men det anmärkningsvärda nu är att det görs stora förändringar utan någon tydlig plan framåt, säger Tobias Karlström.