ANNONS

Blåstes på schweiziskt lyxur på flygplatsen

Bedrägeriet ägde rum i ankomsthallen.
Bedrägeriet ägde rum i ankomsthallen.
Han kom till Bromma flygplats i tron om att han skulle sälja sin schweiziska lyxklocka – men mannen bedrog honom.
ANNONS

En man från Stockholm i 30-årsåldern hade lagt ut sin lyxklocka till försäljning på Blocket. Han hade nekat en tidigare spekulant men hade nu hittat sin köpare. De hade kommit överens om att mannen skulle betala 94 000 kronor för den schweiziska lyxklockan.

Köparen, även han en man i 30-årsåldern, uppgav att han var dansk och att han därför skulle ta ett flyg till Bromma från Malmö för att köpa klockan.

Han hade tagit kontakt med säljaren genom ett meddelande på Blocket:

”Hej. Jag är ute efter en ny klocka och fastnade för din:) Har du möjligtvis fler bilder på klockan? Mvh”

Fick handpenning

Efter att ha gått mannen till mötes och skickat fler bilder så träffades de båda parterna i ankomsthallen i Bromma flygplats och satte sig för att göra upp affären.

Bedragaren lämnade över tvåtusen kronor i handpenning innan han visade hur han förde över pengar via sin internetbank och försäkrade säljaren att pengarna var på väg. De båda parterna skildes sedan åt och köparen tog ett flyg tillbaka till Malmö.

Mannen som just hade lämnat ifrån sig sin klocka gick ut från byggnaden men återvände kort därefter – han hade en känsla av att allt inte stod rätt till. Men när han kom tillbaka till ankomsthallen var köparen inte kvar.

Vid det laget hade bedragaren redan återkallat betalningen.

I förhör erkänner han brott men säger att han hotats att genomföra bedrägeriet. Mannen är tidigare dömd för liknande brott. Mannen är nu åtalad och kommer att få sin sak prövad i tingsrätten.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.