Blev äkta makar på Råsunda

Den 17 juli 2003. AIK förlorar hema mot IFK Göteborg. Men inget ont som inte har något gott med sig – för då träffades AIK:arna Therese och Niklas som nu nio år senare gift sig på sitt ­älskade Råsunda.

Det var inte mycket som påminde om en vanlig vigsel när Therese och Niklas blev herr och fru Heggestad på Råsunda förra fredagen. I stället för ingångsmusik gick 2-åriga dottern Tindra in på planen sparkande på en liten rosa fotboll.

Några sittplatser för de cirka 50 gästerna fanns det inte heller, utan de stod uppradade på planen framför mittcirkeln, ”altaret”, med blicken upp mot norra stå – en mycket speciell plats för paret.

– Vårt första möte var på norra stå den 17 juli 2003, på matchen mellan AIK–IFK Göteborg, berättar Therese Heggestad.

Trots att Niklas bodde i Bollnäs höll paret kontakten och i december samma år flyttade han ner till Therese i Solna.

Efter nästan nio år tillsammans är de gemensamma AIK-minnena många. Till exempel AIK:s degradering i både hockey och fotboll, men även återkomsten till elit­serien och SM-guldet 2009.

När paret till sist ville gifta sig var valet av plats lätt.

– Vilken plats skulle passa bättre än platsen vi först träffades på:­­ vår kyrka Råsunda? Kanske blev vi sista paret att gifta oss på denna klassiska och unika arena, ­säger Therese Heggestad.