ANNONS

Blev arg över böter – attackerade p-vakt

Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.
Mannen blev så upprörd över parkeringsboten i Norra Djurgårdsstaden att han attackerade p-vakten och sparkade sönder hennes bil. Mannen döms nu av tingsrätten.
ANNONS

En man i 30-årsåldern har dömts av Stockholms tingsrätt för att ha givit sig på en parkeringsvakt. Det var den 25 september i fjol som mannen fick p-böter på parkeringen vid Hemköp i Norra Djurgårdsstaden.

När han upptäckte boten blev han enligt domen så arg att han attackerade parkeringsvakten, vars kollega hade lappat bilen.

Mannen var mycket aggressiv, hotade och puttade på parkeringsvakten och när hon försökte ta skydd i sin bil ska han ha följt efter och försökt ta struptag på henne, enligt domen. Han ska även ha sparkat på vaktens bil så att det blev bucklor.

Mannen har erkänt att han blev mycket arg över att ha fått p-böter, som han tyckte var felaktigt. Han beskriver i rätten att han hade en dålig dag och brusade upp. Men han nekar till att han varit våldsam eller hotat parkeringsvakten.

Men tingsrätten trodde inte på mannens berättelse, eftersom parkeringsvaktens kollega kunde vittna om attacken.

Mannen dömdes till olaga hot, ofredande och skadegörelse till samhällstjänst. Han ska även betala 6000 konor i skadestånd till parkeringsvakten.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.