ANNONS

Här är planerna för aktivitetsparken i Bro

Skiss för aktivitetsparken i Råby, Bro
Skissen för nya aktivitetsparken.
Skiss för aktivitetsparken i Råby, Bro
Skissen för nya aktivitetsparken.
Skiss för aktivitetsparken i Råby, Bro
Skissen för nya aktivitetsparken.
Dans, parkour och utegym. Det och mycket mer finns i skissen för den nya aktivitetsparken i Bro som ska bli en plats för idrott och kultur. Här är kommunens planer.
ANNONS

Skejtyta

I den södra delen av parken planeras en yta med ramper och asfaltsbeläggning för skateboard och inlines.

Dansgolv

En yta där man både kan dansa och sitta och umgås med en scen för gruppträningar, uppvisningar eller skolavslutningar. Scenen ska ha tak och högtalare. Intill planeras ett sittflak i trä som kan användas som läktare eller mindre scen.

DJ-hörnan

Dj-bås där man kan spela musik, men också dansa och umgås.

Gymmet

Ett utomhusgym med 14 olika träningsstationer där man kan använda sin egen kroppsvikt. Förslaget innehåller också hävstänger och balansbom.

Parkour- och klätteryta

Parkourytan kommer att utformas tillsammans med kunniga utövare. En klättersvamp kommer också finnas intill.

Bollplaner

Bollsporter kommer också få sin plats i den nya parken. En basketplan med asfaltsbeläggning och musikanläggning och en fotbollsplan omgiven av stängsel planeras.

Picknick

En särskild yta är tänkt att avsättas som picknickplats där det kommer att finnas bord, soffor och bänkar samt papperskorgar. Det kommer också finnas bänkar och gräsytor på andra delar av parken.

Skissen ställs ut på Brohuset från och med lördagen 22 april och finns också tillgänglig på kommunens hemsida. Vill du hinna ha ett finger med i spelet kan du lämna dina synpunkter till kommunen innan den 1 maj.

Efterhand kan det komma till fler aktiviteter till parken som till exempel en grillplats och en isbana för skridskoåkning.

ANNONS