Så blir nya Ica Maxi-butiken i Täby

Ica-handlare Sören Englund ser fram emot dubbla butiksytan när nya Ica Maxi står klart.
Ica-handlare Sören Englund ser fram emot dubbla butiksytan när nya Ica Maxi står klart.
Här är en skiss på hur nya Ica Maxi ska se ut när det står klart om ett par år i Arninge centrum. Planen är enligt vd Lena Boberg att det även ska bli kafé – och på denna skiss har det ritats in en "Starbucks"-logga.
Torget mellan Maxi och Granngården. Kafé planeras definitivt – men blir det "Starbucks"?
Ica har köpt marken i Arninge centrum för att täppa till en vit fläck på Maxi-kartan.
– Täby kommer att växa. Jag är Täbybo själv och eftersom jag känner många i Täby så vet jag att en Maxibutik är efterlängtad, säger Lena Boberg, vd på Ica fastigheter.

Nya Maxi Ica-butiken i Arninge kommer att ha dubbel så stor butiksytan som dagens Ica Kvantum.

– Vi har jobbat på det här i femton år. Men det har inte funnits mark och varit det ena problemet efter det andra. Nu har det äntligen löst sig med markfrågan. Då köpte Ica fastigheter tomten. Vi tror att vi ska ha en färdig butik 2019, förklarar Sören Englund, som ska driva Maxi Ica ihop med sina delägare.

Food trucks och Starbucks?

Lena Boberg, vd för Ica fastigheter, säger att de vill skapa en destination med fokus på mat, med Maxi-butiken som största hyresgäst i den nya fastigheten. Mellan Maxi Ica och Granngården ska anläggas ett inbjudande torg.

– Det kan eventuellt vara food trucks där med annan typ av mat.

Fastigheten på 10 000 m2 ska även rymma andra verksamheter såsom kafé. På skissen är skylten ”Starbucks” – den kända kafékedjan – inritad.

Matbutik med drive in

Sören Englund driver i dag Kvantum och ser fram emot att erbjuda drive in-lösning för upphämtning av matvaror.

Det planeras för 600 parkeringsplatser i garaget ovanpå butiken. Dessutom laddstolpar för elbilar. Den nya Maxi-butiken har en grön profil, mer ekologisk mat i utbudet men också att byggnaden ska miljöklassas.

Englund: En starkare magnet

Sören Englund tycker att läget är optimalt med närheten till E18. Många kunder har sommarstugor i Norrtäljetrakten, tillägger han.

– Det är ett Maxi-läge. Kunderna handlar mycket när man kommer hit till Arninge, man har lagt lite pengar i bensintanken och åker hit för att storhandla.

Sören Englund anser att satsningen gynnar Arninge som helhet.

– Det blir en starkare magnet så att fler kunder hittar hit tack vare Maxi. Det kommer att gynna även andra.