ANNONS

Nu blir det festival av cirkusmässan i Alby

Don Gnu
Don Gnu från Danmark kommer till Hangaren i Alby.
Nu växer cirkusmässan i Alby till festival.
Måndag 11 februari startar Stockholms nya cirkusfestival.
– Vi har haft en dröm i många år att visa upp föreställningar för publiken i Stockholmsregionen, säger programchefen Kiki Muukkonen.
ANNONS

Den internationella cirkusmässan Subcase har ägt rum i Alby sedan 2009. Nu växlar Subtopia som stått bakom mässan som samlar branschfolk från hela världen upp och arrangerar festivalen Cirkusmania.

– Vi gör festivalen parallellt med mässan. En del av föreställningarna på mässan, men också andra, framförs på olika scener runt om i Stockholm, Kiki Muukkonen som är konstnärlig programchef på Subtopia.

Vill bli större

Mellan 11-16 februari blir det nio föreställningar på åtta scener, från Alby till Täby, via Bromma, Högdalen, Haninge, Sickla till Södermalm och Kärrtorp.

– Drömmen är att det här är första versionen av festivalen och att vi ska växa framtiden, säger Kiki Muukkonen som är konstnärlig programchef på Subtopia.

Kiki Muukkonen

Kiki Muukkonen. Foto: Luka Garuski

Tisdag 12 februari kommer danska Don Gnu till Hangaren i Alby.

– Den handlar kortfattat om hur den europeiska medborgaren mår. Artisterna jobbar metaforiskt på en enormt stor balansbräda som väger 500 kilo. Det är en blandning av dans, cirkus och livemusik. Det är poetiskt och humoristiskt på samma gång. Jag tror folk blir glada om de kommer och ser föreställningen. Den passar många, säger Kiki Muukkonen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.