ANNONS

Så blir det i Hammarby-Skarpnäck 2019

Det hände mycket i Hammarby-Skarpnäck under 2018 – vad säger spåkulan om det kommande året? Mitt i blickar in i framtiden.
ANNONS

Under året  som gått visade sig boende i Kärrtorp, Björkhagen och Bagarmossen vara bland de bästa i landet på att handla miljövänlig mat. Mitt i Söderort pratade med lokala handlare och med Kärrtorpsborna Kenneth Ericson och Viveca Eriksson som handlar nästan bara ekologiskt.

Många  upptäckte även den ideella föreningen Cykelköket i Bagarmossen där medlemmar får hämta ut en cykel varje år.  Och där man lär sig att själv laga sin cykel. 

Miljöintresset i Hammarby-Skarpnäck är starkt och kommer säker att visa sig på flera nya sätt även under nästa år.

En annan ständigt het fråga i området är bostäder. Ska man bygga hus eller bevara natur? Och hur kommer det att gå med hyresrätterna?  Omblldningskonsulter har redan knackat på hos flera hyresgäster i Bagarmossen och några boende i Kärrtorp har bildat en kooperativ hyresrättsförening. Debatterna lär fortsätta. 

Att Bagarmossens folkets hus äntligen blivit klart och att Unga Klara tillfälligt lämnat stadsteatern och flyttat in i deras lokaler kommer säkerligen att märkas i det lokala kulturlivet under kommande år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.