ANNONS

Så blir nya hotellet vid Stureplan

Skiss av hotellet på Humlegårdsgatan 17.
Skiss av hotellet på Humlegårdsgatan 17.
Stora förändringar är på gång i Sturegallerian och runt Stureplan.
Stora förändringar är på gång i Sturegallerian och runt Stureplan.
Per Gunne är vice vd för Stureplansgruppen.
Per Gunne är vice vd för Stureplansgruppen.
Stureplansgruppen ska driva ett hotell med utsikt över Humlegården. Det står klart efter att nya planer offentliggjorts.
ANNONS

Stureplansgruppen har haft synpunkter på Abu Dhabi-investerarna Adias planer på rivning och omdaning i kvarteret med Sturegallerian. Nöjesjätten har drivit på för att kvarteret inte ska stängas under arbetet.

– I möten har vi förklarat för dem att de verksamheter som finns ska ha öppet under ombyggnadsperioden för att påverkan ska bli så minimal som möjligt, säger Per Gunne, Stureplansgruppens vice vd.

Nu har molnen skingrats och man har nått ett samarbetsavtal som innebär att man får i uppdrag att utveckla och driva det nya hotellet i Sturekvarteret.

Diskuterat sedan 2013

– Det känns jättebra. Vi har varit intresserade av att göra ett hotell i kvarteret i många år. Att man valde oss är vi jätteglada för, säger Per Gunne.

De har diskuterat med Adia om en hotellverksamhet sedan 2013.

– Det har varit väldigt bra samtal rent allmänt med högt i tak.

Det här ska det inte heta

Per Gunne är fåordig med detaljerna kring hotellet och vägrar till exempel avslöja vad det ska heta, men han säger att det är två arbetsnamn man står och väger mellan.

– Sturehotellet är inte ett av dem, så mycket kan jag säga…

Han säger att nytillskottet blir ett exklusivt boutiquehotell som riktar sig till den målgrupp som i dag besöker Stureplan. Man har som målsättning att fortsätta växa på hotellsidan och utöver driften av Berns hotell öppnar man nytt på Arsenalsgatan senare i år. Men Stureplansgruppen är inte nöjda utan vill öppna ytterligare två hotell i centrala Stockholm på sikt.

ANNONS

Sker i två etapper

Den nya byggnaden kommer att ersätta det hus som nu står på Humlegårdsgatan 17. I bottenplan kommer de bredaste koncepten ligga och högre upp i huset planeras mer exklusiva restauranger och barer.

Renoveringen av kvarteret ska ske i två etapper om tre år vardera. I den första fasen är Sturegallerian öppen som vanligt och då kommer man bland annat att bygga en ny uppgång från Östermalmstorgs tunnelbana. I det andra steget byggs hotellet.

Hyresgäster får flytta ut

Sista ordet är dock ännu inte sagt om arbetet som är tänkt att dra i gång 2019. Under 2017 kommer ett samråd om planerna att hållas.

Vad den omfattande renoveringen kommer att innebära för respektive näringsidkare i Sturegallerian vill projektledaren för omdaningen inte uttala sig om.

– I vissa fall kommer hyresgäster tillfälligt flytta inom kvarteret och då löser vi det, medan andra kommer kunna vara kvar. Lösningar kommer att finnas för alla hyresgäster, försäkrar Charlotta Rosén.

Är det realistiskt att tro att arbetet kommer i gång 2019?

– Det är vad vi planerar för.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.