Här blir det hyresrätter och förskola i Täby park

På bilden: *Mattias Lundgren, VD SSM, Johan Algernon (M), Kommunalråd och Ordförande Stadsbyggnadsnämnden samt Rikard Norström, Nyproduktionschef från Willhem AB klipper det symboliska ”lila-bandet” för SSM:s första hyresrättsprojekt Täby Turf.
Mattias Lundgren, vd på SSM, Johan Algernon (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, samt Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem AB.
Första spadtaget för 178 nya hyresrätter togs i veckan i Täby park. Det nya hyreshuset kommer främst att rymma ettor och tvåor. Ett välkommet tillskott i Täby kommun, där den politiska majoriteten jobbar för att få fram fler små lägenheter.

Johan Algernon (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, var i veckan på plats i den framväxande stadsdelen på galoppfältet för det symboliska första spadtaget ihop med Mattias Lundgren, interim vd för bostadsutvecklaren SSM, och Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem.

Bostadsutvecklaren SSM har som strategi att utveckla ”funktionssmarta” bostäder som ligger nära allmänna kommunikationer in till City.

– Täby Turf är ett modernt och attraktivt hyresrättsboende med utmärkta kommunikationer, vilket morgondagens urbaniter efterfrågar, säger Mattias Lundgren i ett pressmeddelande.

SSM Illustration av hyreshusprojektet Täby Turf som redan sålts på ritning till Första AP-fondägda Willhem. Ska ligga i Täby park - ny stadsdel i Täby på galoppfältet.

Hyreshusprojektet Täby Turf, som såldes redan på ritning till Första AP-fondägda hyresvärden Willhem. Förutom 178 små lägenheter ska det bli butikslokaler och förskola i samma hus.

Bygger främst ettor och tvåor

Byggprojektet har SSM redan på ritning sålts vidare till Willhem, ett välkänt bostadsbolag som äger och hyr ut lägenheter.

Planen är att bygga ettor, tvåor och treor på mellan 35 och 70 kvadratmeter, hela 85 procent av lägenheterna är ettor och tvåor. Inflyttning ska ske år 2021.

Det ska även bli tre butikslokaler samt en förskola för cirka 40–60 barn i huset.