Hon blir ny kommundirektör i Huddinge

Magdalena Bosson blir ny kommundirektör i Huddinge.
Magdalena Bosson blir ny kommundirektör i Huddinge.
Magdalena Bosson blir ny kommundirektör i Huddinge.
Magdalena Bosson blir ny kommundirektör i Huddinge.
Magdalena Bosson tar över som ny kommundirektör i Huddinge.
Hon lämnar posten som länsöverdirektör vid länsstyrelsen i Stockholms län och börjar sin nya tjänst i augusti.

Vesna Jovic meddelade i december att hon lämnar rollen som Huddinges kommundirektör och går i april vidare till Sveriges kommuner och landsting där hon blir VD.


Läs mer: Kommundirektör lämnar för nytt toppjobb


Nu står det klart att Magdalena Bosson blir ny kommundirektör. Hon lämnar posten som länsöverdirektör vid länsstyrelsen i Stockholms län och börjar sin nya tjänst i augusti.

– Det som lockar med jobbet är att Huddinge är en offensiv kommun med klar tillväxtambition. Jag ser också mycket fram emot att jobba med, och utveckla, kommunens mycket viktiga kärnverksamheter skola och omsorg, säger Magdalena Bosson i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare varit VD för Familjebostäder och haft flera befattningar i Stockholm stadshus bland annat som trafikdirektör.

– Jag är mycket nöjd över att vi lyckats knyta Magdalena Bosson till Huddinge kommun. Hon har bred erfarenhet av att driva samhällsutveckling från ledande befattningar inom en rad olika områden. Hon har ett brett kontaktnät och djupa kunskaper, inte minst inom samhällsbyggnadsfrågor, vilket är viktigt i den starka tillväxtfas Huddinge kommun befinner sig i, säger Daniel Dronjak (M), ordförande i kommunstyrelsen.


Läs även: Klart: Tvärförbindelsen ska gå i tunnel