ANNONS

Så blir Kungsängens nya sporthall

Upplands-Bro kommun bygger ny sporthall i Kungsängen.
Kommunen bygger ny sporthall anpassad för bordtennis.
Kommunen bygger en ny sporthall i Kungsängen – särskilt anpassad för bordtennis. I slutet av månaden tas det första spadtaget intill Upplands-Brogymnasiet och sedan är det tänkt att den nya hallen ska stå klar sommaren 2020.
ANNONS

Inom kort börjar bygget av en ny sporthall jämte Upplands-Brogymnasiet. Efter flera års arbete får nu kommunen en fullstor hall speciellt anpassad för bordtennis.

Men hallen ska vara flexibel och även kunna nyttjas av andra sporter – och evenemang. Ett av målen är att ge bordtennisen i Upplands-Bro bättre förutsättningar att utvecklas. Den nya hallen ger också möjligheten att arrangera större tävlingar.

– Detta är en efterlängtad och välbehövd hall med stor potential och många användningsområden. Hallen kommer att innebära ett stort lyft för föreningarna som nu kan utveckla sina verksamheter, säger Hannah Rydstedt, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro i ett pressmeddelande.

Arkitektkontoret Tengbom har ritat den nya sporthallen som kommer att byggas av entreprenören Winge Byggnads. Tisdagen den 28 maj tas första spadtaget. Därefter väntas bygget pågå under ett år och stå klart sommaren 2020.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.