Här firas Sveriges nationaldag i Upplands Väsby – oavsett väder

Fira 6 juni i Kungsängen eller Bro.
Fira Sveriges nationaldag den 6 juni i Upplands Väsby, i Runby eller Fresta.
Nationaldagen närmar sig och det finns ingen anledning att fira 6 juni på bortaplan. I Upplands Väsby bjuds det på firanden i både Runby och Fresta. Mitt i guidar dig till Sveriges nationaldag 2019, även i grannkommunerna.

Passar det dig att fira nationaldag i Väsby 6 juni så firas den vid hembygdsgården i Runby och vid Fresta Kyrka i sedvanlig ordning.

Årets Väsbybo, medborgarceremoni och uppträdanden vid Hembygdsföreningen

Årets Väsbybo utses, tal hålls, uppträdanden görs och en medborgarceremoni för nysvenskar genomförs. Bakom alla dessa trevligheter står arrangörerna för dagen, Upplands Väsby Hembygdsförening och Upplands Väsby kommun.

Sommarkör med glass och jordgubbar

I Fresta Församling vill man inte vara sämre. Där ställer kyrkan  till med nationaldagsfest med start klockan 11.00.

Först hålls det en konsert av Frestakören, sedan blir det nationaldagstal och flagghissning, för att följas av glass och jordgubbar.

–Blir det fint väder blir det ju trevligt, det är ju lite Bullerbyn där ute. Det blir ett trevligt tillfälle att uppmärksamma nationaldagen och allt positivt den för med sig. Alla är varmt välkomna och jag tror att det blir en väldigt fin konsert i år, säger kyrkoherde Håkan Simonsson.

sommarbild

6 juni i Upplands Väsby

Här blir det nationaldagsfest 2019:

Hembygdsgården i Runby

Nationaldagen firas i vanlig ordning vid hembygdsgården i Runby.

När: Torsdag 6 juni.

Var: Upplands Väsby Hembygdsförening, Hagvägen 2 / Pukslagargatan

Hur: 12.00 Kafésereveringen öppnar. 12.30 Invigning. 12.45 Medborgarskapsceremoni. 14.05 Årets Väsbybo avslöjas.

Mer info här.


Församlingshemmet Fresta Kyrka

När? Torsdag 6 juni 11.00-12.30

Var? Fresta Kyrka

Arrangör: Fresta Församling

Mer info här.
Källa: Upplands Väsby kommun

Nationaldagsfiranden i grannkommunerna

Sollentuna

I Edsbergsparken klockan 13-00-16.45. Traditionsenligt firande arrangerat av Sollentuna kommun med ett varierat program med Motorhistoriska dagen på Stallbacken, föreningsmässa med Sollentunaföreningar vid slottet, och allt från folkmusik till rap från scenen.

Upplands-Bro

Passar det dig att fira i Upplands-Bro så är det samling i centrum klockan 10.30 som gäller. Där tas du om hand av spelmän och folkdansare, som sedan visar vägen till Hembygdsgården Klint. Väl framme är det ett festligt program med traditionellt tema mellan 11-13. Det blir folkdans, musik, lotterier och kaffeservering.

Vallentuna kulturhus

Kommunens årliga firande sker vi kulturhuset. Program på scen pågår mellan 12.40 och 14.30, med olika tal och underhållning. Det kommer även finnas hoppborg i området och möjlighet till ponnyridning under dagen. Går även att köpa fika.

Ett annat nationaldagsfirande i Vallentuna är det som hålls på Klockarborg. Programmet börjar klockan 14 vid flaggstången uppe på kullens topp. Det blir sång och musik och lotteri. Efter programmet så öppnas serveringen och de två små stugorna på platsen.

Täbys nationaldagsfirande

Nationaldagen den 6 juni kan firas på Karby gård i Täby kyrkby. Under dagen hälsas som vanligt nya svenska medborgare välkomna till Täby. För alla barn blir det ponnyridning och ansiktsmålning.

Görväln i Järfälla

Det är ett minst sagt späckat schema när nationaldagen ska firas vid Görväln den 6 juni. Klockan 12 drar det igång med tal, nationalsång, guidade turer i Görvälns slottspark, marknad där lokala hantverkare visar och säljer sina verk, matmarknad, dockteater, jollesegling och prova på-fäktning med Jakobsbergs Fäktklubb.

Dessutom firar kulturhuset Huset på höjden på Söderhöjden i Järfälla den muslimska högtiden Eid samtidigt. De firar stort med hoppborg, uppblåsbar rutschkana, popcorn, kycklingkorv (halal) med bröd till barnen. Föräldrar kan köpa mat som lammtallrik och mycket annat.

Blås på Danderyds nationaldagsfirande

På Djursholms slott firas nationaldagen kl.16.30-18.00 på slottsgården med tal, musik och sång. Kulturskolans elever står för underhållningen.  Kultur- och fritidsnämndens kulturstipendium till tio ungdomar delas också ut. Läs mer här.

Nationaldagen firas också med start kl.16 i Cedergrenska parken med Danderyds blåsorkester. Ta med picknickkorg, uppmanar arrangören Sällskapet Amorina.