Så blir nationaldagen i Upplands-Bro

Fira 6 juni i Kungsängen eller Bro.
Fira 6 juni i Kungsängen eller Bro.
I dag är det nationaldagen och det finns ingen anledning att fira 6 juni på bortaplan. I Upplands-Bro bjuds det på firanden både i Kungsängen och Bro.

Passar det dig att fira i Bro så är det samling i centrum klockan 10.30 som gäller. Där tas du om hand av spelmän och folkdansare som sedan visar vägen till Hembygdsgården Klint genom att ni tågar i procession tillsammans.

Väl framme är det ett festligt program med traditionellt tema mellan 11-13. Det blir folkdans, musik, lotterier och kaffeservering och även tal av KG Wanngård.

Spelmän, låtgillen och Bro-Lossa Hembygdsförening

Medverkar under dagen gör Kungsängens Folkdansgille, Bro Spelmän, Bro Låtgillen och Anna Graveley. Bakom alla dessa trevligheter står arrangören för dagen, Bro-Lossa Hembygdsförening.

Folkdans och fanborg på torget i Kungsängen

I Kungsängen vill man inte vara sämre. Där ställer Stockholms-Näs hembygdsförening till med nationaldagsfest med start i dag klockan 15.30. Så sanningen är ju den att du kan hinna med både ett firande i Bro och ett i Kungsängen.

Nåväl, på torget i Kungsängen så samlas den festsugne mellan 15.30-16.00, därefter utlovar arrangören folkdans och fanborg till Kungsängens hembygdsgård. Mellan 16-18 blir det både sång, musik, dans och kaffeservering.

Folkdansgille, Upplands-Brosextetten och tal av kommunalråd

Men vilka är de som ska se till att allt detta sker då? Jo, på plats för dagen finns Kungsängens folkdansgille, Upplands-Brosextetten och även en ensemble ur Andreaskören. I Kungsängen blir det dessutom tal av kommunalrådet Martin Normark (L).

Mer info om dagens festligheter finns här.

6 juni i Upplands-Bro

Här blir det nationaldagsfest 2019:

Nationaldagen i Bro

När? Torsdag 6 juni 10:30-13:00

Var? Hembygdsgården Klint i Bro

Arrangör: Bro-Lossa Hembygdsförening

Mer info här.

Nationaldagen i Kungsängen

När? Torsdag 6 juni 15:30-18:00

Var? Kungsängens hembygdsgård

Arrangör: 
Stockholms-Näs hembygdsförening

Mer info här.
Källa: Upplands-Bro kommun