Han blir Sollentunas nya kommundirektör

Per Törnvall, ny kommundirektör Sollentuna
Per Törnvall tillträder som kommundirektör i Sollentuna den 19 augusti.
Nu är det klart vem som blir ny kommundirektör i Sollentuna kommun. Per Törnvall har fått jobbet. Han kommer närmast från tjänsten som vd på Vårljus och tillträder sin tjänst i Sollentuna 19 augusti.

– Jag känner mig glad och hedrad över att ha fått förtroendet att bli kommundirektör i Sollentuna kommun. Att arbete med kommunala frågeställningar ligger mig varmt om hjärtat eftersom frågorna har stor betydelse för många människor, säger Per Törnvall till kommunens hemsida.

Per Törnvall har i grunden en ekonomie magister från Örebro Universitet och har sedan 2004 haft olika chefsbefattningar i större organisationer, bland annat som ekonomidirektör i Uppsala kommun, vd på NHG Sweden AB och kommunchef i Vaxholms stad.

Närmast kommer han alltså från tjänsten som vd på Vårljus, Stockholmskommunernas egen barn- och ungdomsverksamhet.

”En kommundirektör som kan fortsätta effektivisera våra verksamheter”

Det är kommunstyrelsen i Sollentuna som har utsett Per Törnvall till ny kommundirektör och kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) säger till kommunens hemsida att han är ”mycket glad” och hälsar Törnvall välkommen till Sollentuna kommun.

– Per har god erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom kommunala verksamheter och bolag. Med Pers bakgrund och kvalifikationer får vi en kommundirektör som kan fortsätta effektivisera våra verksamheter och anpassa välfärden efter morgondagens behov.

Fick kritik i Vaxholm

Under sin tid som kommunchef i Vaxholm fick Per Törnvall en del kritik, bland annat för ett generöst avtal med en tidigare socialchef, och han lämnade posten efter bara två och ett halvt år.

Innan han blev kommunchef i Vaxholm satt Per Törnvall som stadsdelspolitiker för Moderaterna i Stockholm.