Hon blir Väsbys nya kommundirektör

Stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) har kommit tillbaka från mammaledigheten den här veckan. Regina Kevius Kommundirektör Upplands Väsby
Regina Kevius blir Upplands Väsbys nya kommundirektör.
Regina Kevius blir ny kommundirektör i Upplands Väsby. Hon kommer närmast från Sundbybergs stadsbyggnadsavdelning och tillträder tjänsten i mitten av augusti.

– Upplands Väsby är en spännande kommun med höga ambitioner. Väsbybornas bästa ska stå i fokus i allt vi gör. Jag ser fram emot att tillsammans med kommunens medborgare, medarbetare och politiker få möjligheten att utveckla Upplands Väsby, skriver Regina Kevius i ett mejl till Mitt i och bekräftar därmed sitt tillträde för första gången.

På tisdagen höll kommunen en pressträff för att meddela tillsättandet, men Mitt i får det alltså bekräftat redan under måndagen att det blir Regina Kevius.

Tidigare politisk karriär

Regina Kevius arbetar i dagsläget som stadsbyggnads- och exploateringschef för Sundbybergs stad. Hon har även en bakgrund inom politiken, och var Moderaternas stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad under perioden 2010-2014.

Regina Kevius tillträder tjänsten som kommundirektör i augusti, och efterträder Hillevi Engström.

Efterträder Hillevi Engström

Regina Kevius tillträder ungefär nio månader efter att den då nytillträdda Väsbyalliansen plötsligt sade upp den förra direktören, tidigare moderatpolitikern Hillevi Engström, i mitten av november förra året.

Hillevi Engström avsattes med omedelbar verkan och fick omkring 2,2 miljoner kronor i avgångsvederlag. Därefter tillträdde Per-Ola Lindahl som tillfällig kommundirektör.