Välj ditt område
Så här är det tänkt att det nya hotellet i Rindö hamn ska se ut.
Så här är det tänkt att det nya hotellet i Rindö hamn ska se ut.

Så blir Vaxholms nya hotell

Nyheter Ett helt nytt hotell är på gång i Rindö hamn. Nu söker fastighetsbolaget Vasallen företag som är intresserade av att driva den nya anläggningen.

Ett nytt spahotell med restaurang, bar och konferenslokaler är på gång på Mässvägen på Rindö. Arbetsnamnet är Stockholm Lock – Stockholms lås, efter platsens tidigare militära betydelse.

– Vi söker både en operatör och en köpare. Det finns intresse både bland internationella hotellkedjor och mindre privatägda familjeföretag i Sverige, säger Fredrik Brehmer, vice VD på Vasallen.

Förutom restaurang och 180 hotellrum ska anläggningen rymma runt 18 konferensrum, varav några ska kunna slås ihop till större lokaler.

Lobbyn. Illustration: Industriromantik

Fredrik Brehmer tror att hotellet blir ett lyft för ön.

– Vi tror att det skulle vara bra med lite fler arbetstillfällen på Rindö. Det här skapar fler arbetstillfällen i närområdet, säger han.

Spaavdelningen. Illustration: Industriromantik

Behövs det fler hotell i Stockholm?

– Ja det kan man väl säga. Rent generellt har hotellmarknaden i Stockholm en god utveckling. Även om det byggs nya så finns absolut behov av fler hotell, speciellt i skärgården där det saknas moderna anläggningar.

Restaurangen. Illustration: Industriromantik

Under 2017 hoppas Vasallen ha hittat en köpare och någon som kan driva det nya hotellet i Rindö hamn. Byggstart är beräknad till nästa år och 2021 ska hotellet stå på plats, redo att slå upp portarna för gäster.

Hotellrum. Illustration: Snøhetta

I informationsmaterial om hotellet kan man läsa att det ska bli en anläggning ”i absolut framkant vad gäller hållbarhet”. Stora solpaneler på taket är tänkta att producera mer energi än anläggningen förbrukar.

LÄS MER:

Eldriven snabbfärja mellan Rindö och City

Succé för små lägenheter på Rindö i Vaxholm

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Högsta Domstolen
Nyheter

Sålde knark i kiosk – får dom prövad

Nyheter

Flera ministrar har fått pulverbrev

Nyheter

Brev med pulver skickat till Ibrahim Baylan

Nyheter

Kör MC i löpspåren – på span efter blottare

Nyheter

Risk för kaos på Medis till helgen

Brott

Hemtjänst stal guldtand från åldring