ANNONS

Nu säljs huset som blivit en snackis – kika in bakom fasaden

Nya bostadsrättsföreningen Modellvillan 21 i Enskededalen är snart inflyttningsklar.
Nya bostadsrättsföreningen Modellvillan 21 i Enskededalen är inflyttningsklar efter årskiftet.
Denna bild är tagen i vardagsrummet i en av trerummarna i nya bostadsrättsföreningen Modellvillan 21 i Enskededalen.
Flera av bostadsrätterna i huset har eldstad. Här är vardagsrummet i en den snart slutbesiktade trean i nya bostadsrättsföreningen Modellvillan 21 i Enskededalen. Nästan alla små och stora lägenheter har också balkong mot gården.
Här är en bild av köket från en trerummare i nya bostadsrättsföreningen Modellvillan 21 i Enskededalen.
Så här ser köket ut i en av trerummarna i nya bostadsrättsföreningen Modellvillan 21 i Enskededalen.
Här är en bild av badrummet från en trerummare i nya bostadsrättsföreningen Modellvillan 21 i Enskededalen.
Här är badrummet med designbadkar i trerummarna på 78 kvm i nya bostadsrättsföreningen Modellvillan 21 i Enskededalen.
Modellvillan 21 får folk som passerar på Gamla Tyresövägen att haja till. Fastighetsmäklaren är nedring av folk som är intresserad av bostadsrättshuset som är hälften gammalt och hälften nytt.
– Det är i särklass det största intresse jag har haft på en försäljning, säger Johan Sandberg, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
ANNONS

Det närmaste året kommer det bli ett stort tillskott av nya lägenheter i Söderort. I var och varannat hörn planeras bostäder. Bostadsrättsföreningen Modevillan 21 i korsningen Slåttervägen/Gamla Tyresövägen är ett av de mindre exploateringsprojekten, men nybygget sticker ut i grannskapet med en ovanlig lösning och form.

– Det är särklass det största jag intresse jag har haft på ett projekt. Det som gör det speciellt är att gammalt möter nytt. Vi har dels den befintliga 20-tals fastigheten, där vi har bevarat spis och renoverat de gamla fönsteran, och dels den arkitektritade tillbyggnad med träfasad, förklarar Johan Sandberg, ansvarig mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Byggprojektet är nu inne i slutfasen. För en dryg vecka sedan var det säljstart och köptrycket är stort, enligt Johan Sandberg.

– Ungefär 60 procent av lägenheterna är bokade. Vissa har vi inte hunnit skrivit avtal med än. Och det ringer folk hela dagarna.

Mäklare Johan Sandberg räknar med att de första köparna flyttar in under första kvartalet nästa år. Några lägenhet slutbesiktas i dagarna, berättar han. Tillsammans rymmer husets två delar 15 stora och små bostadsrätter. Nästan alla lägenheter har uteplats eller balkong mot trägården, där ett gammalt äppelträd ska få stå kvar. Längst upp i fastigheten finns fyra etagelägenheter med eldstad. Prislappen för bostadsrätterna landar mellan cirka 2,5 och 5,2 miljoner kronor.

– Vi har några lägenheter som är ettor, 29 och 30 kvadratare, där är det yngre människor, studenter och förstagångsköpare, som är intresserade och sedan har vi större lägenheter på 79 kvm med öppen spis och där är det mycket äldre köpare. Min analys varför intresset har varit stort är för att målgruppen är så bred, säger mäklare Johan Sandberg.

Titania har utvecklat konceptet för Modellvillan medan arkitekt Ola Göransson på Arkitema Architects ritat.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.