ANNONS

Blocket-mannen åtalad

Han bjöd in bostadssökande kvinnor på visning – men var aldrig ute efter att hyra ut sin lägenhet. Nu har Blocket-mannen åtalats för ofredanden mot sju olika kvinnor.
ANNONS

”Det var konstigt och olustigt”

”Jag kände mig äcklad”.

Så säger två kvinnor i polisförhör om sitt möte med den så kallade Blocket-mannen i hans lägenhet i Farstaområdet. Mitt i Söderort har tidigare i höst skrivit om misstankarna mot den 29-årige mannen. Nu har han åtalats. Enligt åklagare Tomas Malmenby har han ofredat sju kvinnor, varav en sexuellt. Samtliga brott ska ha ägt rum i mannens lägenhet under perioden maj 2014 till september 2015.

Enligt förundersökningen fick 29-åringen kontakt med kvinnorna via lägenhetsannonser på Blocket. När de kom för att titta på lägenheten fick i stort sett alla känslan att något var fel. I förundersökningen beskrivs hur mannen stirrar, ställer personliga frågor och blir närgången. Enligt åtalet handlar det i de flesta fall om kyssar på handen eller på kinden.

– Om det hade varit personer han kände skulle det kunna ses som ett sätt att hälsa men med tanke på att det handlar om personer som kommit dit för att hyra en lägenhet anser jag att det handlar om ofredande, säger åklagaren Tomas Malmenby.

I ett av de sju fallen ska mannen ha gått så långt att det, enligt åklagaren, bör räknas som ett sexuellt ofredande.

– I det fallet höll han fast, kramade om och kysste henne på halsen/nacken, säger Tomas Malmenby.

Preliminärt datum för rättegången är i slutet av januari. Mannens advokat Rolf Seger vill inte ge några kommentarer om åtalet.

– Jag har inte hunnit prata med min klient om åtalet och därför vill jag inte uttala mig än, säger han.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.