Blommig elefant på Ljusterö

Ljusterös fauna har utökats med en blommig elefant. Här i sällskap med Carl Andreasson och Lena Liljestrand, Ljusterö konstförening.
Ljusterös fauna har utökats med en blommig elefant. Här i sällskap med Carl Andreasson och Lena Liljestrand, Ljusterö konstförening.
Om du ser en blommig elefant på Ljusterö är det inte dig det är fel på. Den finns verkligen, som en del av Ljusterö konstförenings årliga tillställning Northern light graffiti.

– Det råkade bara bli så att vi av en händelse kom över den här elefanten och vi i konstföreningen tyckte att det kunde bli ett bra objekt att måla graffiti på, säger Carl Andreasson, ordförande i Ljusterö konstförening i Österåker.

Elefanten är förstås inte riktig, men väl i naturligt storlek och gjord av glasfiber. Konstnären som målat på den heter HETUS och kommer från Helsingborg. Övriga deltagande i årets upplaga av Northern light graffiti, den tredje i ordningen, var HOLEM från Paris och AJJA med rötter på Ljusterö.

Elefanten ägs av konstföreningen och kommer nu att ställas upp i anslutning till Ljusterö torg och förses med belysning.

– Det kommer att bli en trevlig och positiv attraktion inte bara för torget utan även för hela ön, säger Carl Andreasson.

– Vi kommer även att utlysa en tävling för att namnge elefanten.

Totalt har tio graffitikonstnärer deltagit de tre år som Northern light graffiti ägt rum. Bland annat har väggar på muséet och en trettio meter lång mur bemålats.