ANNONS

Blommor och lyktor till minne av omkomne pojken

Olycksplats Blomsterkungsvägen/Lingonrisgränd Hässelby
En spontan sorgeplats har bildats efter dödsolyckan i Hässelby där en pojke dog.
Brinnande lyktor, blombuketter, ett hjärta av värmeljus. Olycksområdet i Hässelby där en ung pojke omkom och en annan skadades allvarligt i förra veckan har förvandlats till en plats för sorg och minnen.
ANNONS

Olyckan inträffade på torsdagseftermiddagen i förra veckan. Fyra pojkar, mellan 14 och 17 år gamla, färdades i en bil som anmälts stulen i Järfälla.

Bilen körde i hög hastighet på Blomsterkungsvägen i Hässelby norra villastad när den av okänd anledning for av vägen och rammade ett träd vid Lingonrisgränd.

Olycksbilen var bara ett par meter från att köra över en kvinna som var ute med sin hund.

En av pojkarna som satt i baksätet omkom i olyckan, och en annan skadades allvarligt. De två andra pojkarna greps av polis, men släpptes efter förhör på grund av sin låga ålder.

– Det pågår en förundersökning om grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik, säger Per Fahlström på polisens presstjänst.

Dödsolyckan har skapat stor förstämning på den skola i Bromma där den omkomne pojken gick och har även lett till stödinsatser på skolor i andra kommuner som de inblandade har anknytning till.

 

Sorg på skola i Bromma efter dödsolyckan: ”Många som är berörda”

ANNONS

Kicki nära bli överkörd av olycksbilen: ”En fruktansvärd krasch”