ANNONS

Blottade sig för barnen

Klass 2 A på Segeltorpsskolan har sitt klassrum intill vårdcentralen och har samma entré. Varken skolan eller vårdcentralen tycker att lösningen är bra.
Klass 2 A på Segeltorpsskolan har sitt klassrum intill vårdcentralen och har samma entré. Varken skolan eller vårdcentralen tycker att lösningen är bra.
8-åriga elever såg en blottare utanför vårdcentralen i Segeltorp, där även deras klassrum ligger.

Skolan kräver nu en bättre lösning för eleverna.
ANNONS

Tre elever såg en man sitta på en bänk i entrén till vårdcentralen, som också är ingång för elever i andra klass på Segeltorpsskolan. Flickorna tyckte att mannen stirrade på dem och en av dem såg då mannens kön, enligt ett brev som Segeltorpsskolan har gått ut med till föräldrarna.

– Det här är inte en hälsosam miljö för barnen. Barnen har rätt till en miljö som är anpassad för skolverksamhet. De ska inte dela entré med dem som söker för olika sjukdomar, säger Annely Cekredzi som har en 8-åring i den aktuella klassen.

Den nya Segeltorpsskolan har inte plats för alla elever, varför vissa får ha sitt klassrum granne med vårdcentralen. Annely Cekredzi har varit orolig sedan hennes son började där för ett och ett halvt år sedan.

– Det har ju hänt andra incidenter. Ytterdörren slogs sönder med glassplitter överallt och barnen såg när någon svimmade och fick föras bort i ambulans. Vi föräldrar vill att barnen flyttar ut därifrån nu innan det händer något riktigt illa, säger Annely Cekredzi.

Skolans rektor Lennart Norrevik ser allvarligt på det inträffade.

– Vi har polisanmält händelsen. Vi vill ju sedan tidigare ha en egen ingång för skolbarnen, och den här händelsen gör det mera aktuellt.

Lennart Norrevik har framfört önskemålen till såväl fastighetsägaren Huge som till kommunen. Ett förslag är att vårdcentralens ingång flyttas till baksidan av byggnaden. Men det går inte ge, menar verksamhetschefen för vårdcentralen, Annika Eriksson.

– På baksidan är det en trappa och vi har patienter som då inte kan ta sig in. Det är en omöjlig situation, säger hon.

Huge fastigheter är har ansvaret för lokalerna, men hänvisar till kommunen, som har beräknat hur många barn som ska gå på skolan.

ANNONS

– Det är klart att det inte är bra att elever möter blottare. Frågan är ny för mig, men vi får diskutera med skolan och vårdcentralen om det går att lösa på ett annat sätt, säger Jan-Eric Johansson som är grundskolechef på kommunen.

Att den nybyggda Segeltorpsskolan inte har plats för alla sina elever beror inte på felräknade elevprognoser, menar han.

– Vi räknade in Juringe skola i prognoserna, då en del av skolan var kommunal. Nu är hela den skolan fristående och färre har valt den, säger Jan-Eric Johansson.

Sedan 1 september har polisen fått in fyra anmälningar om blottare, två i Huddinge och två i Trångsund.

Fakta

Skolan kunde inte byggas större

Segeltorpsskolan stod klar 2010.

Skolan har ungefär 910 elever, från förskoleklass till årskurs 9.

Att skolan inte byggde större från början beror enligt grundskolechefen på att skolans tomt var för liten.

Enligt kommunen finns tankar på att skolan bara ska vara högstadium, och att fler skolor för de yngre ska byggas. Närmast är att Utsäljeskolan ska byggas ut.

Källa: Huddinge kommun

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.