Blottare försvann när polisen kom joggande

Polisen joggar och kör mc i spåren i Ursvik för att störa mannen som blottat sig där.
Polisen joggar och kör mc i spåren i Ursvik för att störa mannen som blottat sig där.
En blottare har visat könet för kvinnor i motionsspåret i Ursvik, fem gånger under de senaste veckorna. Sedan polisen gett sig ut i spåren för att jogga med allmänheten så verkar mannen dock ha försvunnit.

Sedan tre veckor tillbaka syns poliser i gul-gröna varselvästar joggandes runt i motionsspåret i Ursvik. Anledningen är att de som känner sig otrygga med att springa själva ska kunna ta rygg på polisen.

”Första veckan när vi var ute och sprang och kom i mål så träffade vi en kvinna som mött mannen fem minuter tidigare.”

Och att man började springa just i Ursvik beror på att det under de senaste veckorna har setts en blottare här vid minst fem olika tillfällen berättar Peter Saarman, kommunpolis i Solna.

Var i spåret samtidigt som polisen

– Första veckan när vi var ute och sprang och kom i mål så träffade vi en kvinna som mött mannen fem minuter tidigare. Han hade nog inte sett oss, då vi sprang ett annat spår. Så vi fick ge oss ut igen och leta efter honom, berättar Peter Saarman.

Polisen hittade dock inte mannen.

– Efter det tillfället har han visat sig en gång till. Men de senaste veckorna verkar han inte ha varit där. Vi har också kört med motorcyklar i spåren och sprungit där i väst, säger Peter Saarman.

Även tidigare i augusti sågs blottare i spåren i Ursvik och polisen började då att patrullera spåren med motorcykel.

Mannen stod på avstånd

Mannen ska ha stått på avstånd och dragit ner byxorna när det kommit en ensam kvinna i spåren. Han har dock inte närmat sig någon person berättar Peter Saarman.

”När personer som blottar sig blir konfronterade eller ifrågasatta så springer de oftast från plasten.”

– När personer som blottar sig blir konfronterade eller ifrågasatta så springer de oftast från plasten. De är ganska rädda, säger han.

Ikväll springer polisen igen i Ursvik mellan klockan 16-17. Och trygghetslöpningarna kommer att  fortsätta här, och på andra platser i kommunen.

– Vi tänker oss runt Råstasjön, Lötsjön och i Hagaparken. Det är ett bra sätt att träffa människor och få en möjlighet att visa upp oss, säger Peter Saarman.

Polisen kommer att annonsera sina trygghetslöpningar på sin Facebooksida som du hittar här.