Min lokala hjälte

Blottare smög sig in på tomten

En kvinna från Kungsängen befann sig i sitt hus förra helgen när en blottare ställde sig utanför fönstret och onanerade.

Nu vill hon varna andra för mannen.

– Man ska inte behöva känna sig rädd i sitt eget hem, säger hon.

Kvinnan var ensam hemma i sitt föräldrahem i Kungsängen under natten mot förra lördagen när hon hörde märkliga ljud från ytterdörren.

– Det lät som att någon försökte pressa ned dörrhandtaget. Jag gick dit för att se om någon var där men det var alldeles kolsvart ute, säger hon till Mitt i.

När hon vände sig om såg hon en man som stod utanför vardagsrumsfönstret och onanerade. Mannen hade tagit sig in i trädgården, gått upp för en trappa och ställt sig alldeles intill fönstret.

– Han stirrade på mig och viftade med sitt kön. När jag sprang iväg för att ringa polisen började han trycka på handtaget på dörren, som att han ville säga ”se mig”.

När polisen kom till villan, omkring tio minuter senare, var mannen borta. Trots att de sökte med hundpatruller i området fann de inga spår efter mannen.

En utredning om sexuellt ofredande inleddes i förra veckan men lades ned på grund av bristande bevisning.

– Det fanns ingenting att gå på, säger Ulf Palmqvist vid polisen i Sollentuna som handlägger ärendet.

Vad har du för tips till de som utsätts?

– Ring 112 om du misstänker att du har en blottare framför dig. Det är bättre att ringa direkt så att vi kan hinna dit och identifiera personen.